ΤΕΥΧΟΣ 88

Ιούλιος 2012

ΘΕΜΑΤΑ

  • Θάσος
  • Σκύρος
  • Μαγικός βυθός Σερίφου
  • Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς
  • Λίμνες Ζερέλια
  • Koρυφή Σελένα

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΚΔΟΤΗ

"HABEMUS PAPAM" (ή, σε απλά ελληνικά:) Έχουμε Κυβέρνηση
 
Αγαπητοί μου φίλοι,
 
Μετά από πολύ "μαύρο καπνό" που αναδύθηκε από τα φουγάρα της ακυβερνησίας της χώρας -από τις 6 του Μάη ως τις 17 του Ιούνη- ξεπήδησε τελικά ο "λευκός καπνός" από τις καμινάδες της Βουλής. Που σηματοδότησε για τη χώρα -όπως ο λευκός καπνός της Καπέλα Σιξτίνα για την εκλογή του Πάπα- την επιτυχή έκβαση της δικής μας διαδικασίας για απόκτηση κυβέρνησης. Τουτέστιν, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε ο τριπλός συνασπισμός, έχουμε κυβέρνηση. Ανεβήκαμε λοιπόν ένα σκαλοπάτι από το επίπεδο που βρισκόμασταν όλο αυτό τον τελευταίο καιρό.
Το δυστύχημα είναι, ότι αποτελεί μόνον το πρώτο σκαλοπάτι μπροστά στο γολγοθά που περιμένει την κυβέρνηση, τη χώρα, όλους εμάς. Έναν γολγοθά που καλούμαστε να ανεβούμε κάθιδροι, ασθμαίνοντες και εξαντλημένοι, όχι μόνον από την συνεχή πολύχρονη προσπάθεια αλλά και... από τη φοβερή ζέστη που μας ταλανίζει τον τελευταίο καιρό.
Ειλικρινά δεν γνωρίζω, αγαπητοί μου φίλοι, ποιες θα είναι οι επιδόσεις της νέας κυβέρνησης, ούτε πώς θα αξιολογηθούν από τους δύο κατ' εξοχήν ενδιαφερόμενους: τον ελληνικό λαό, πρωτίστως, αλλά κατά δεύτερο λόγο, και τον συνέταιρο που μας προέκυψε τα τελευταία χρόνια, την αγαπητή μας Τρόικα, δηλαδή. Που, βέβαια, εκδηλώνει με κάθε τρόπο την "αλληλεγγύη" και τη "συμπαράστασή" της, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Η λογική τους είναι απλή: σε συνθήκες πολέμου οι απώλειες είναι αναπόφευκτες, ας μη θρηνούμε λοιπόν για τους αναλώσιμους, είτε είναι άνθρωποι, είτε έθνη.
Καθόλου δεν μου αρέσει να αισθάνομαι αναλώσιμος και είμαι βέβαιος, ότι κανέναν αυτή η ιδέα δεν συγκινεί. Το μόνο που μας απομένει λοιπόν -πριν πάθουμε ολική κατάθλιψη- είναι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων -κυβέρνηση, κόμματα και πολίτες- κι ο καθένας, από το δικό του μετερίζι, να αγωνιστεί με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα για ένα καλύτερο μέλλον.
Μ' αυτή την αισιόδοξη σκέψη σας προτρέπω, να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από τις δυσάρεστες σκέψεις και την κατήφεια, να συγκεντρώσουμε όση καλή διάθεση μπορούμε και μερικά χρήματα και να βάλουμε πλώρη για έναν όμορφο και οικονομικό ελληνικό προορισμό.
Μερικές πραγματικά εξαιρετικές προτάσεις περιλαμβάνονται στο τεύχος που κρατάτε. Είναι τα νησιά της Θάσου και της Σκύρου, πανέμορφοι τόποι, με θάλασσα και βουνό, κουζίνα εξαιρετική και τιμές πολύ λογικές. Πιστεύουμε πως αποτελούν ιδανικούς προορισμούς, τόσο για νέους ανθρώπους όσο και για όλη την οικογένεια. Για όσους πάλι θέλουν να ξεφύγουν λίγο από τα συνηθισμένα, συνιστούμε την πανέμορφη Σέριφο, όπου, εκτός από απέραντες παραλίες και μονοπάτια, υπάρχει και η δυνατότητα εκμάθησης και κατάδυσης στον μαγικό κόσμο των βυθών.
Οι συνεργάτες μου κι εγώ ευχόμαστε να έχει το ελληνικό καλοκαιράκι θετική επίδραση σε  όλους μας.

Θεόφιλος Μπασγιουράκης

ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΛΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (ΜΗ.Τ.Ε.): 0933Ε60000205901