ΤΕΥΧΟΣ 19

Χειμώνας 2000

ΘΕΜΑΤΑ

  • Όσσα - Ο κώνος της Θεσσαλίας
  • Πύλη - Ελάτη Τρικάλων
  • Ορεινός ξενώνας Μουρικίου
  • Απολυμένη Πέτρα
  • Σαμαρίνα
  • Κτήμα Συγγρού
  • Λίμνη Στυμφαλία

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΚΔΟΤΗ

Αγαπητοί μου φίλοι,

Η αρχή του 2001 μας βρίσκει έτοιμους να υλοποιήσουμε μια σημαντική απόφαση: την καθιέρωση της Διμηνιαίας έκδοσης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ. Ήταν ένα αίτημα, που πάρα πολλοί αναγνώστες και συνδρομητές έχουν διατυπώσει εδώ και πολύ καιρό. Ήταν ίσως και μια εκδοτική αναγκαιότητα…
Δεν σας κρύβω, ότι αρκετές φορές φέρνω στη μνήμη μου με νοσταλγία εκείνα τα πρώτα "χρόνια της αθωότητας" του περιοδικού. Ήταν τότε που, ανέμελοι και χαλαροί, ξεκινούσαμε στα τέλη του ΄95 με την Άννα το μεγάλο ταξίδι της "γνωριμίας" με την πατρίδα μας.
Θυμάμαι, ότι ο "χρόνος" ως επιχειρηματική έννοια, ελάχιστη είχε για μας σημασία. Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ έβγαινε απλά, όταν μας προέκυπτε.
Κι ύστερα, σιγά-σιγά άλλαξαν οι καιροί. Όλο και λιγότερο ανήκαμε στους εαυτούς μας. Όλο και περισσότερο αισθανόμασταν υπεύθυνοι απέναντι στους αναγνώστες μας αλλά κυρίως απέναντι σ' αυτό, που απέκτησε για μας την έννοια του "έργου ζωής": να γνωρίσουμε όσο γινόταν πιο πολύ τον τόπο μας, το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία, τους ανθρώπους του.
Από τότε τα χρονικά περιθώρια στένεψαν: Το, "όποτε βγει" έπαψε να ισχύει, έδωσε τη θέση του στην τετραμηνιαία έκδοση και πολύ γρήγορα στην τριμηνιαία. Κάθε μέρα όμως που περνούσε διαπιστώναμε, ότι υπήρχε μπροστά μας μια Ελλάδα άγνωστη, γοητευτική, που με χαλαρούς ρυθμούς ελάχιστα θα καταφέρναμε να προσεγγίσουμε, όπως πραγματικά της άξιζε. Ήταν μια διαπίστωση, που επίσης συνέβαλε αποφασιστικά στην απόφαση της διμηνιαίας έκδοσης.
Ξεκινάμε λοιπόν τη νέα χρονιά με ακόμη περισσότερη Ελλάδα, αισιόδοξοι ότι θα εξακολουθήσουμε να σας την παρουσιάζουμε με την ίδια πάντα ποιότητα και αξιοπιστία.

Οι συνεργάτες μου κι εγώ σας ευχόμαστε Χαρούμενες Γιορτές, Υγεία και διάθεση για πολλές και όμορφες περιηγήσεις.
Η ευχή που περιμένουμε από σας είναι:
"Καλή δύναμη".

Θεόφιλος Μπασγιουράκης

ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΛΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (ΜΗ.Τ.Ε.): 0933Ε60000205901