ΤΕΥΧΟΣ 3

Μάιος 1996. ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ

  • Όλυμπος, ο Παρθενώνας της Ελληνικής Φύσης
  • Οδοιπορικό στον Όλυμπο
  • Δάσος Ελατιάς
  • Κερκίνη
  • Στις Σποράδες με τον Ερωτικό

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΚΔΟΤΗ

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε, που εδώ στη Θεσσαλονίκη μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, ξεκίνησε μια παράτολμη προσπάθεια.
Δύο άνθρωποι εγκατέλειψαν γραφεία, γραβάτες και σιγουριά και βγήκαν στην Ελληνική φύση.
Άλλαξαν την οπτική τους γωνιά και από απλοί περιηγητές έγιναν προσεχτικοί παρατηρητές της λεπτομέρειας.
Πολύ γρήγορα ανακάλυψαν, πως η πραγματική ομορφιά, η αλήθεια και κατ΄επέκταση η ευτυχία, βρίσκονται στα απλά και ταπεινά πράγματα. Έβαλαν τότε στόχο ζωής να πλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους για το τόπο μας και να προσπαθήσουν να τις μεταδώσουν.
Γράφαμε τότε στον πρόλογό μας:
"Μ΄αυτή την πίστη σαν σύμμαχο και με άφθονη υπομονή στο οπλοστάσιό μας ξεκινήσαμε να γνωρίσουμε αλλά και να σας ξεναγήσουμε στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ. Να σας μεταφέρουμε απ΄τα ύψη των βουνών, στο γαλάζιο της θάλασσας, τα δάση, τις λίμνες και τα ποτάμια της πατρίδας μας".
Σήμερα, χάρη στη δική σας αποδοχή, είμαστε περήφανοι, που επανεκδίδουμε εκείνο το τεύχος - πιλότο. Η βασική ύλη διατηρήθηκε αυτούσια, με όλα τα μικρολάθη και τις αισθητικές αβλεψίες, αποτέλεσμα της δικαιολογημένης τότε απειρίας μας.
Το τεύχος όμως αυτό, που σήμερα κρατάτε στα χέρια σας, γιατί, πάνω από όλα, μας παραπέμπει συναισθηματικά στα γεγονότα και στις καταστάσεις εκείνης της εποχής, που σημάδεψαν αποφασιστικά την μελλοντική μας πορεία.

Θεόφιλος Μπασγιουράκης

ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΛΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (ΜΗ.Τ.Ε.): 0933Ε60000205901