ΤΕΥΧΟΣ 130

Άνοιξη 2022

ΘΕΜΑΤΑ

  • Χαμωτίδα
  • Κίμωλος
  • Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου 168χλμ.
  • Βόιο και Γρεβενά: Πέντε γεφύρια, πέντε κόσμοι
  • Πήλιουρας: Χειμωνιάτικη ανάβαση στην Όθρυ
  • Αστακός: Το στολίδι της Ακαρνανίας
  • Αρχαία Αλυζία
  • Νότια Πίνδος: Διάσελο Κόρμπου και ανάβαση στο Μαυροπούλι

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΚΔΟΤΗ

Αγαπητοί φίλοι, αναγνώστες, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την χαρά μου για το Νέο Λογότυπο του περιοδικού, το εικαστικό πόνημα του νέου μας γραφίστα Παναγιώτη Τσακίρη.
Η ανάλαφρη χειροποίητη γραφή στο «Ελληνικό» και η κλασσική στο «Πανόραμα»  μας εκφράζει απόλυτα, και απηχεί την σύνδεση του παλιού με το νέο.
Μια νέα πνοή που αποτελεί κίνητρο έμπνευσης, ζωής και δύναμης να συνεχίσουμε.
Καλωσορίζουμε λοιπόν την άνοιξη (αφετηρία κάθε νέας αρχής) στις σκέψεις και στις καρδιές μας και σας παρουσιάζουμε σ’ αυτό το τεύχος ελκυστικούς χερσαίους, παραθαλάσσιους και νησιωτικούς προορισμούς.
Ξεκινάμε με το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου. Ένα θεόπνευστο έργο πεζοπορικής ηδονής 168 χιλιομέτρων στην μοναδική γη των Κενταύρων.
Συνεχίζουμε με την ανάβαση στο θεαματικό μπαλκόνι του Πήλιουρα στην Όρθυ, αφού αναγεννηθούμε στα υπόγεια νερά της Νεροσπηλιάς.
Περπατάμε στην εντυπωσιακή πέτρινη στράτα των Κυρατζήδων πάνω από τον Καμναΐτικο ποταμό, και ανεβαίνουμε να συναντήσουμε τις Νεράιδες Λουπάτα και Μαρόσα στα υψίπεδα του Αυγού.
Δεχόμαστε τις δροσερές  Ιόνιες πνοές του ανέμου και ανακαλύπτουμε τα μυστικά της Ακαρνανικής Γης : Αστακός, Μύτικας, Δραγαμέστο, Αρχοντοχώρι, Αρχαία Αλυζία.
Μελετάμε την τέχνη των μαστόρων της πέτρας, στα χωριά των  Γρεβενών και της Κοζάνης μέσα από τα πέτρινα γεφύρια τους.
Ανακαλύπτουμε την «Κιμώλια Ευτυχία» βαδίζοντας, κολυμπώντας και παρατηρώντας τις μοναδικές ομορφιές και ιδιαιτερότητες του μικρού αυτού κυκλαδίτικου νησιού, που μας κάνει να αναφωνούμε, αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας.
 
Καλή ανάγνωση φίλοι μου.
Οι συνεργάτες μου και εγώ ευχόμαστε υγεία και ειρήνη.

Άννα Καλαϊτζή

ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΛΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (ΜΗ.Τ.Ε.): 0933Ε60000205901