Οι "Έλληνες ­Περιηγητ­ές" είναι ο Φυσιολατρικός και Tαξιδιωτικός Όμιλος, που ιδρύθηκε από τον Θεόφιλο Μπασγιουράκη και την Άννα Καλαϊ­τζή. Είναι οι άνθρωποι, που το 1996 δημιούργησαν το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ», το πιο έγκυρο και πρωτοποριακό περιηγητικό περιοδικό. Τώρα, με τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ, μεταδίδουν την πολύχρονη εμπειρία τους στα Μέλη του Ομίλου, που έχουν πλέον την δυνατότητα: Να περπατήσουν μαζί τους στα ωραιότερα μονοπάτια, να έρθουν σ' επαφή με το φυσικό περιβάλλον, να γνωρίσουν μνημεία της μακραίωνης πολιτιστικής κληρονομιάς, να επισκεφτούν τόπους άγνωστους που δεν περιγράφουν οι τουριστικοί οδηγοί και τέλος να γνωρίσουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και να μοιραστούν τις εμπειρίες μαζί τους.
Η Εγγραφή είναι Δωρεάν

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

06/12/2020

Πεζοπορώντας στους πρόποδες του Ολύμπου μέσα στα φυλλοβόλα πανέμορφα δάση των Πιερίων.

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ)

Ο Όλυμπος, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας βρίσκεται στα νοτιοδυτικά όρια της Μακεδονίας με τη Θεσσαλία, ορίζοντας τα σύνορα των νομών Πιερίας και Λάρισας.
Τα όρια του βουνού εκτείνονται σχεδόν κυκλικά σε περίμετρο 150 χλμ., με μέση διάμετρο 26 χλμ. ως εξής : βορειοδυτικά το βλαχοχώρι του Κοκκινοπλού, στις βορειοανατολικές υπώρειες τα χωριά Πέτρα, Βροντού και Δίον, ενώ στην ανατολική πλευρά η κωμόπολη του Λιτόχωρου και δυτικά η Μονή Αγίας Τριάδας Σπαρμού και το χωριό Πύθιο.
Μέσα από ένα πυκνό δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών της μεγάλης αυτής περιοχής, επιλέγουμε για την μονοήμερη αυτή εκδρομή μας να πεζοπορήσουμε σε μια δασική, μεικτή κυκλική διαδρομή (χωματόδρομου & μονοπατιού) με αφετηρία το χωριό Πέτρα, προορισμό την λίμνη Πλύμα και επιστροφή στην Πέτρα.

ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεμιστοκλή Σοφούλη 25, Θεσσαλονίκη
Τ.Κ. 54655
T: 2310 331 315
[email protected]
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (ΜΗ.Τ.Ε.): 0933Ε60000205901

NEWSLETTER