108

Ιούνιος 2016

σελ. 70-93

Αίγινα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ανάμεσα στην Αίγινα και στο "Ελληνικό Πανόραμα" έχει αναπτυχθεί μια σχέση ιδιόμορφη. Σε διάστημα 7 χρόνων, από το 2001 ως το 2008, το περιοδικό μας της έχει αφιερώσει τρία πολυσέλιδα άρθρα. Ωστόσο, - και εδώ έγκειται το παράδοξο του πράγματος, - παρά τα τρία άρθρα, η Αίγινα εξακολουθεί να παραμένει για μας "terra incognita", άγνωστη γη. Γιατί , απλούστατα, τα άρθρα για την Αίγινα έχουν όλα δημιουργηθεί από συνεργάτες κι όχι από μας.
Να όμως που έφτασε η πρόσκληση του φίλου μας του Ζαρόκωστα, να γνωρίσουμε την Αίγινα μαζί του. Θα ήταν αδιανόητο να μην ανταποκριθούμε. Δεν το μετανιώσαμε oύτε στιγμή. 

Κείμενο: Θεόφιλος Μπασγιουράκης

Φωτογραφίες: Άννα Καλαϊτζή

Το φανάρι του Μπουζά, Η Κολώνα, Ναός της Αφαίας, Ο Πύργος του Μαρκέλλου
Πανάρχαιος Ελαιώνας
Πεζοπορία

ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ

Ταχύρρυθμα σεμινάρια για την Αίγινα

Απ΄το καράβι ακόμη αναρωτιόμουνα τι θα προλαβαίναμε να δούμε - και κυρίως να νιώσουμε - σ' ένα μόλις τριήμερο στην Αίγινα. Που με τα 82.63 τετ. χιλιόμετρα της επιφάνειάς της δεν είναι δα και κανένα μικρό νησί. Λογάριαζα βέβαια, "χωρίς τον ξενοδόχο" ή μάλλον τον ... ξεναγό. Τον χαλκέντερο Ζαρόκωστα, δηλαδή, που από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο στο νησί, έβαλε σ΄εφαρμογή ένα πλάνο ταχύρρυθμης γνωριμίας μας με τα  πιο εμβληματικά σημεία της Αιγινήτικης γης.
Για να διαβάσετε ολόκληρο το Άρθρο απαιτούνται
1 €

Διαθέσιμα:
0 €

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

T59 / Περιήγηση / ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ /

Νήσος Τροιζόνια και ακτές Στερεάς

Νήσος Τροιζόνια και ακτές Στερεάς
Ένας στενός δίαυλος το χωρίζει απ’ τις ακτές της Στερεάς. Είναι το νησάκι Τροιζόνια, που με την ευρύτερη περιοχή συνθέτουν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση πολυήμερων περιηγήσεων.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Αξία Άρθρου: 1 €