ΕΚΔΡΟΜΕΣ

25/04/2019

Πάσχα στην Τήνο

Στην καρδιά της Άνοιξης, οι Έλληνες Περιηγητές θα βρεθούμε στην μυρωδάτη Τήνο, για να περάσουμε τις άγιες μέρες του Πάσχα με τρόπο αυθεντικό, παραδοσιακό και … πεζοπορικό.

Στη διάρκεια των 5 περίπου ημερών στο ωραίο Κυκλαδονήσι, θα έχουμε την ευκαιρία:

- Να περιπλανηθούμε στο καταπράσινο και λουλουδιασμένο Κυκλαδίτικο τοπίο, στην πιο χρωματιστή εποχή του χρόνου.
- Να περιδιαβούμε στα γραφικά σοκάκια των παραδοσιακών οικισμών, οι οποίοι ιστορούνται από τα Βυζαντινά και κυρίως από τα χρόνια της ενετοκρατίας (1207-1715 μ.Χ.). Χτισμένοι σαν μικρά καστέλια, κατάλευκοι, με λουλουδιασμένες αυλές, θολωτές στοές, στενά σοκάκια, μικρές πλατείες, με ορθόδοξες και καθολικές μεγαλοπρεπείς εκκλησίες.
- Να πεζοπορήσουμε στα περίφημα μονοπάτια και καλντερίμια μέσα από δάση βελανιδιάς και ρέματα.
- Να θαυμάσουμε την μοναδική αρχιτεκτονική των Περιστεριώνων, με τους τρυπητούς ρόδακες, τα σκαλιστά φεστόνια και αραβουργήματα από ξύλο επιχρισμένο ή από σχιστόλιθο πελεκητό, που ξεπερνούν ο ένας τον άλλον σε τέχνη και ομορφιά, σπαρμένοι σε κορφές, πλαγιές και κοιλάδες. Ο καθένας και ένα ποίημα.
- Να επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο Μαρμαροτεχνίας αλλά και τον οικισμό του  Πύργου, που είναι ένα ανοιχτό μουσείο γλυπτικής.
- Να θαυμάσουμε τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς στο Βολάξ.
- Να ξεδιψάσουμε με μια παγωμένη μπύρα «Νήσος» στην μικροζυθοποιία των Κυκλάδων, και να μάθουμε για την δημιουργία του ζύθου με φυσικό τρόπο.
Δεν θα μας λείψουν βέβαια τα γευστικά εδέσματα στα γραφικά χωριουδάκια του νησιού με ντόπιες σπεσιαλιτέ από αγνά προϊόντα.
Αφήσαμε τελευταίο, αλλά σημαντικότατο, το προσκύνημα στο εμβληματικότερο μνημείο της Ορθοδοξίας την «Μεγαλόχαρη».
 
Σημείωση 1:
Για τους «Περιηγητές» της Θεσσαλονίκης το ταξίδι ξεκινάει την Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου στις 11:00 το βράδυ από το πάρκινγκ μετά το Ποσειδώνιο. Η αναχώρησή μας για την Τήνο από το λιμάνι της Ραφήνας θα είναι στις 07:00 με άφιξη στις 11:00.
Η επιστροφή μας θα είναι την Τρίτη 30 Απριλίου. Η αναχώρησή μας από την Τήνο για την Ραφήνα θα είναι στις 14:30 με άφιξη στις 18:30 και άμεση η επιβίβασή μας στο λεωφορείο για Θεσσαλονίκη.

Σημείωση 2:
Για τις πεζοπορίες είναι απαραίτητα καλά παπούτσια πεζοπορίας, μπατόν, καπέλο, αντηλιακό, παγούρι για νερό. Οι πεζοπορίες που θα πραγματοποιηθούν στο νησί είναι βατές για έναν πεζοπόρο με καλή φυσική κατάσταση και σχετική εμπειρία σε υπαίθριες διαδρομές. Στο μεγαλύτερο τμήμα τους είναι καταβάσεις με λίγες μόνο και μικρής διάρκειας αναβάσεις. Η διάρκειά τους θα κυμαίνεται από 1,30 έως 2 ώρες με τις ανάλογες στάσεις. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μέτριος.
Θα υπάρξει αναλυτικό πρόγραμμα για τις καθημερινές μας δραστηριότητες και πεζοπορίες. Είναι προγραμματισμένες 4 πεζοπορίες.

Κόστος συμμετοχής:

Μονόκλινο: 360€ (αναλυτικά 290€ + 70€ ΦΠΑ)
Δίκλινο: 310€ / άτομο (αναλυτικά 250€ + 60€ ΦΠΑ)
Τρίκλινο: 298€ / άτομο (αναλυτικά 240€ +58€ ΦΠΑ)
 
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
  • Η μεταφορά μας με λεωφορείο από Θεσσαλονίκη- Ραφήνα- Θεσσαλονίκη.
  •  Τα ακτοπλοϊκά μας εισιτήρια από Ραφήνα - Τήνο - Ραφήνα.
  • 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Favie Suzanne (στο λιμάνι).
  • Οι μετακινήσεις μας στο νησί με λεωφορείο.
 
Δεν περιλαμβάνονται: Τα γεύματα και η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους.

Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας, θέσεις  περιορισμένες.

________________

Περισσότερες πληροφορίες για την Τήνο διαβάστε στα άρθρα του περιοδικού μας [εδώ] και [εδώ] τα οποία είναι διαθέσιμα χωρίς χρέωση, αποκλειστικά για εσάς και μέχρι το πέρας της εκδρομής.
Το ένα άρθρο είναι δημοσιευμένο στο Ελληνικό Πανόραμα, τεύχος 99, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε στην ειδική τιμή των 2€ (αντί 3€) από τα γραφεία μας. Το άλλο άρθρο είναι δημοσιευμένο στο Ελληνικό Πανόραμα, τεύχος 81 το οποίο είναι εξαντλημένο.
_________________

Τρόποι πληρωμής:
 
Κάθε μέλος του Ομίλου κατοχυρώνει  την συμμετοχή του καταβάλλοντας προκαταβολή 30% μέχρι 20 Φεβρουαρίου, είτε στο γραφείο του ΟμίλουΘ. Σοφούλη 25, (Καθημερινά 8:30 - 15:00, για άλλη ώρα κλείστε τηλεφωνικά ραντεβού στο 2310331315 ώρες γραφείου), είτε σε τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θα σας δώσουμε τηλεφωνικά. Το υπόλοιπο ποσό θα εξοφληθεί μέχρι τις 5 Απριλίου.

Σημειώσεις:
1. Σε περίπτωση που υπάρξει ακύρωση της συμμετοχής, μέχρι 7 ημέρες προ της πραγματοποίησης της εκδρομής  επιστρέφεται το 40% (εκτός των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων) Εάν όμως αναπληρωθούν οι θέσεις επιστρέφεται το συνολικό ποσό της συμμετοχής. 
2. Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. αντίξοες καιρικές συνθήκες), υπάρξει αναβολή ή ακύρωση της εκδρομής, τότε το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται ολόκληρο ή παραμένει για να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη εκδρομή.
3. Ο Όμιλος διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει μέρος του προγράμματος, εάν και εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ασφαλή μετακίνηση των μελών και την καλύτερη πραγματοποίηση του.