ΕΚΔΡΟΜΕΣ

31/08/2018

Λήμνος

Θα αποχαιρετίσουμε το φετινό καλοκαιράκι με την 5ήμερη εκδρομή μας στην Λήμνο.
31 Αυγούστου - 4 Σεπτεμβρίου

Στις 5 μέρες που θα έχουμε στην διάθεσή σας, θα φέρουμε σε πέρας ένα πολύ απαιτητικό αλλά και συναρπαστικό περιηγητικό, πεζοπορικό και κολυμβητικό  πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει:
 • Γνωριμία και πεζοπορία στις θρυλικές «Αμμοθίνες» σ’ ένα από τα βορειότερα σημεία του νησιού.
 • Επίσκεψη και γνωριμία με το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο των πετρωμάτων του «Φαρακλού»  αληθινά γλυπτά μνημεία της φύσης.
 • Επίσκεψη και ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηφαιστίας, του Ιερού των Καβείρων, της Πολιόχνης.
 • Περιήγηση σε γραφικά παραδοσιακά χωριά και γνωριμία με ντόπιους καλλιτέχνες
 • Επίσκεψη σε οινοποιητική μονάδα του νησιού και γευστική δοκιμή των διάσημων αρωματικών λευκών κρασιών.
Πολλές ακόμη και ποικίλες δραστηριότητες σε διάφορα σημεία του νησιού, όπως Κάστρο Μύρινας, Παναγία Κακαβιώτισσα,  Ναυτικό Μουσείο Ν. Κούταλης, Κόλπος Μούδρου, Αγίασμα  Μαρούλας στον Κότσινα, Λουτρά στις Θέρμες, Κέρος, και βέβαια μπάνιο στις καλύτερες παραλίες του νησιού.

Θα είναι ένα συναρπαστικό 5ήμερο που θα αποτελέσει την ωραιότερη θαλασσινή καλοκαιρινή μας ανάμνηση πριν από την έλευση του φθινοπώρου.
Την Παρασκευή 31 Αυγούστου  στις 12:30 επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο (από το γνωστό σημείο δίπλα στο Ποσειδώνιο)  για να μας μεταφέρει στην Καβάλα. Στην συνέχεια 16:00 μπαίνουμε στο πλοίο και στις 20:30 φτάνουμε στην Μύρινα, το λιμάνι της Λήμνου.

Αναλυτικό πρόγραμμα μέρα-μέρα θα ανακοινωθεί κοντά στην αναχώρησή μας.
 
Απαραίτητη η ανάγνωση του άρθρου «Λήμνος» στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ τεύχος 111.  Θα σας έδινε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την καλύτερη περιήγησή σας στην περιοχή (δείτε το άρθρο εδώ).
 
Κόστος συμμετοχής

366 € / κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο (αναλυτικά 295€ + ΦΠΑ 71€)
434 € για μονόκλινο (350+ ΦΠΑ 84€)
348 / κατ’ άτομο σε  τρίκλινο (280€ + ΦΠΑ 67€)

Στην  τιμή περιλαμβάνονται:
 • Τα μεταφορικά  από Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Θεσσαλονίκη με λεωφορείο. 
 • Τα ακτοπλοϊκά από Καβάλα-Λήμνο-Καβάλα με αριθμημένη θέση.
 • Όλες οι μετακινήσεις με λεωφορείο εντός νησιού.
 • Το κόστος διαμονής με πρωινό για 4 διανυκτερεύσεις (Ξενοδοχείο Ήφαιστος 50μ. από την θάλασσα)
 • Το κόστος ξενάγησης στους αρχαιολογικούς χώρους.
 • Η οργάνωση και εκτέλεση της εκδρομής από 2 συνοδούς.
Δεν συμπεριλαμβάνονται:
Τα γεύματα  και οι είσοδοι στους αρχαιολογικούς χώρους (2€ / άτομο και μειωμένο 1€).
Για τα μέλη μας από Αθήνα υπάρχει αεροπορική σύνδεση με  OLYMPIC AIR: Αναχώρηση από Αθήνα  31/8 στις 05:40 και επιστροφή  4/9 στις 22:15 συνολικό κόστος: 115€ (περιορισμένος αριθμός θέσεων).

Επειδή η συγκεκριμένη εκδρομή έχει κάποιες ιδιαιτερότητες θα θέλαμε η δήλωση συμμετοχής να είναι ονομαστική και να συνοδεύεται απαραίτητα από προκαταβολή 50€/ κατ’ άτομο για να κλειστούν οι ακτοπλοϊκές θέσεις μέχρι τις 31/5/2018.
Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31/07/2018.
Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
 
Τρόποι πληρωμής:
 
α) Μετρητά στο γραφείο του Ομίλου: Θ. Σοφούλη 25, Τηλ. 2310 331315 (Καθημερινά 8:30 - 16:00, για άλλη ώρα κλείστε τηλεφωνικά ραντεβού στο 2310331315 ώρες γραφείο).
β) Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θα σας δώσουμε τηλεφωνικά.
 
Σημειώσεις:
1.  Η κατάθεση να είναι ονομαστική. Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση μέσω web banking μεταξύ διαφορετικών τραπεζών η τράπεζα θα χρεώσει έξοδα για τη συναλλαγή τα οποία επιβαρύνουν εσάς. Γι αυτό είναι προτιμότερο η μεταφορά των χρημάτων να γίνεται μεταξύ ίδιων τραπεζών.
2. Σε περίπτωση που υπάρξει ακύρωση της συμμετοχής, μέχρι 20 ημέρες προ της πραγματοποίησης της εκδρομής  επιστρέφεται το 40% (εκτός των ακτοπλοϊκών). Εάν όμως αναπληρωθούν οι θέσεις επιστρέφεται το συνολικό ποσό της συμμετοχής.
3. Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. αντίξοες καιρικές συνθήκες), υπάρξει αναβολή ή ακύρωση της εκδρομής, τότε το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται ολόκληρο ή παραμένει για να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη εκδρομή , πλην του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
4. Ο Όμιλος διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει μέρος του προγράμματος, εάν και εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ασφαλή μετακίνηση των μελών.