ΕΚΔΡΟΜΕΣ

29/01/2017

Εθνικό Πάρκο Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης

Συνηθίζουμε ν' αναζητούμε ταξιδιωτικές συγκινήσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου ή και σε απόμακρα σημεία της Ελλάδας. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές αγνοούμε τις ιδιαιτερότητες της γειτονιάς μας. Όπως αυτές που μας αποκάλυψε την Κυριακή στις 29 Ιανουαρίου η διπλανή στην Θεσσαλονίκη περιοχή των Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης.

Δύο εξαιρετικά ευγενικές και καταρτισμένες ξεναγοί του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών, μας ενημέρωσαν στο Κέντρο Ενημέρωσης Απολλωνίας και μας συνόδεψαν στην πολύωρη περιοδεία μας σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της περιοχής: Βυζαντινό Πύργο Αγ. Βασιλείου, Νυμφόπετρες, Αιωνόβια Πλατάνια Σχολαρίου, Βήμα Αποστόλου Παύλου, Οθωμανικό και Βυζαντινό Λουτρό και τόσα άλλα.

Πολύ όμορφη και χαλαρή παραλίμνια πεζοπορία στην νότια όχθη της Λίμνης Βόλβης με εκατοντάδες πουλιά.
Στην πολύ συμπαθητική ταβερνούλα στο "Πλατανόρεμα" είχαμε ένα θαυμάσιο γεύμα με εξαιρετικό κρασί από τους "Οίνους Αδάμ". Εκεί κόψαμε και την υπέροχη σοκολατένια πίτα που μας ετοίμασαν οι κυρίες του Συνεταιρισμού Καλαμωτού.

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, γεμάτη κέφι και ευχές, για πρώτη φορά έπεσε η ιδέα της δημιουργίας ενός Εντευκτηρίου ως σημείο αναφοράς και συνάντησης των "Ελλήνων Περιηγητών".