ΕΚΔΡΟΜΕΣ

17/01/2017

Ζαγοροχώρια Ηπείρου

Το τριήμερο των Φώτων βρήκε του Περιηγητές στην ενδοχώρα της Ηπείρου και, πιο συγκεκριμένα, στα Γιάννενα, στην Κόνιτσα και στα χωριά του Ζαγοριού. Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, το πρόγραμμα τηρήθηκε στο μεγαλύτερο τμήμα του, με συναρπαστικά χαρακτηριστικά, όπως: την διάσχιση της παγωμένης κοιλάδας του κρυστάλλινου Βοϊδομάτη, από την γέφυρα Κλειδωνιάς ως το μισοερειπωμένο μοναστηράκι των Αγίων Αναργύρων, του 17ου αιώνα. Την κατάβαση και ανάβαση της ονομαστής "Σκάλας της Βίτσας", ως το επιβλητικό Γεφύρι του Μίσιου, του 1748.
Την περιήγηση στο υπέροχο μαστοροχώρι της Πυρσόγιαννης, με τσιπουράκι πλάι στο τζάκι. Το προσκύνημα στην πατρική οικία του αγιοποιημένου Γέροντα Παΐσιου.
Την επίσκεψή στο εμβληματικά γεφύρια του Κόκκορου και του διάσημου τρίτοξου γεφυριού του Πλακίδα ή Καλογερικού. Την φωτογράφηση αλλεπάλληλων, θεαματικών παγοσταλακτιτών σπάνιας ομορφιάς. Την ξενάγησή μας στο Κάστρο των Ιωαννίνων και το εκπληκτικό Μουσείο Αργυροτεχνίας του Π.Ι.Ο.Π. Δεν έλειψαν οι παραδοσιακές ζαγορίσιες πίτες, τα βατραχοπόδαρα και τα χέλια κι ένα αυθεντικό γλεντάκι με ζωντανή μουσική και πολύ χορό.
Καλή μας χρονιά με πολλές επιτυχημένες εκδρομές.


Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην σελίδα μας στο facebook ή κάνοντας κλικ [εδώ]