ΕΚΔΡΟΜΕΣ

24/07/2017

Eιδικές προσφορές για τα Μέλη του Ομίλου στο κατάστημα OUT STORE

ΠΑΜΕ ΦΥΣΗ!
Ελάτε ν' απολαύσουμε μαζί την υπέροχη φύση της Ελλάδας.


Με την ασφάλεια, την αξιοπιστία αλλά και τις προνομιακές τιμές που προτείνει το OUT STORE  στους ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ.
Ελάτε να εμπιστευθούμε την επιλογή του πεζοπορικού και ορειβατικού μας εξοπλισμού στους εξειδικευμένους ανθρώπους του OUT STORE. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας για μια πιο ασφαλή και ευχάριστη απόλαυση της φύσης της Ελλάδας.

Έκπτωση 20% σε όλα τα είδη περιηγητικού και ορειβατικού εξοπλισμού.
Αν υπάρχει ήδη άλλη έκπτωση μεγαλύτερη στο κατάστημα θα ισχύει αυτή, αλλά όχι προσθετικά.
Τα προϊόντα στις φωτογραφίες είναι ενδεικτικά, στο κατάστημα υπάρχει μεγάλη γκάμα προϊόντων.


Ερμού 46 | Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 251563 | idoulgeris@outstore.gr
www.outstore.gr


Τα προϊόντα και οι εταιρίες
Η συλλογή περιλαμβάνει ανδρικά, γυναικεία, και παιδικά ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ για ορειβασία, αναρρίχηση, σκι, ski-touring, σπηλαιολογία, trail-running, camping, εκδρομές των καλύτερων εταιριών παγκοσμίως όπως:
ARC’TERYX, SCARPA, OUTDOOR RESEARCH, RAB, PATAGONIA, TECNICA, BERGHAUS, SMARTWOOL,VANGO, LIFEVENTURE, LIZARD, REIMA, MOON-BOOT, SUUNTO, PETZL, BLACK-DIAMOND κ.ά.  Οι εταιρίες που επιλέγουμε εγγυώνται άριστο αποτέλεσμα, είτε πρόκειται για μια απλή βόλτα στη φύση είτε για την πιο εξειδικευμένη αποστολή. Εγγυώνται επίσης τέλεια χρήση, διάρκεια χρόνου και after sales support.
 
Λίγα λόγια για την επιλογή του κατάλληλου ορειβατικού εξοπλισμού
 
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
Απαραίτητα για κάθε δραστηριότητα στο βουνό

 

Τα ορειβατικά παπούτσια είναι ο πιο σημαντικός εξοπλισμός της ορειβασίας. Πρέπει να τα διαλέξουμε με προσοχή, κατά προτίμηση από κάποιο κατάστημα με ορειβατικά είδη, ώστε να μας δώσουν ειδικές πληροφορίες και λεπτομέρειες για να επιλέξουμε τα κατάλληλα.
Στο βουνό δεν φοράμε ποτέ αθλητικά παπούτσια. Είναι ακατάλληλα και κινδυνεύουμε να γλιστρήσουμε και να τραυματιστούμε σοβαρά.
Στο βουνό χρειαζόμαστε ειδικά μποτάκια, κατάλληλα για ορειβασία που μπορεί να  καλύπτουν ή όχι τους αστραγάλους μας. Τα ορειβατικά παπούτσια γλιστράνε λιγότερο, κρατάνε το πόδι μας σε καλύτερη θέση, εμποδίζουν στραμπουλήγματα, είναι αντικραδασμικά, ελαφριά, προστατεύουν από το κρύο και τη βροχή αλλά και από τις πέτρες στις δύσβατες διαδρομές.
Τα ορειβατικά παπούτσια πρέπει να είναι αδιάβροχα με συγκεκριμένες προδιαγραφές, και επώνυμα υλικά. H πιο γνωστή μεμβράνη αδιαβροχοποίησης είναι η Gore-Tex που αδιαβροχοποιεί το παπούτσι αλλά ταυτοχρόνως επιτρέπει στον ιδρώτα να βγει έξω χάρη στους μικρούς πόρους που διαθέτει. 
Η σόλα είναι πολύ σημαντική, πρέπει να είναι αντιολισθητική και αντικραδασμική. Η πιο γνωστή εταιρία στο χώρο είναι η Vibram.
Τα ορειβατικά παπούτσια  ανάλογα με το έδαφος  στο οποίο θέλουμε να δραστηριοποιηθούμε κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες:
1. Eύκαμπτα:
Iδανικά για κλασική πεζοπορία σε βουνό καθαρό ή με λίγο χιόνι. Το πάνω μέρος τους είναι κατασκευασμένο από δέρμα ή suede ή ύφασμα ή και όλα τα προηγούμενα υλικά σε συνδιασμό.  Με επένδυση από μεμβράνη  Gore-Tex που προσδίδει αδιαβροχοποίηση και καλύτερη εξαγωγή του ιδρώτα του σώματος. Τα εύκαμπτα ορειβατικά παπούτσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για περπάτημα σε χιόνι, αλλά όχι για μεγάλες και δύσκολες πορείες και συμπληρωματικά σε συνδυασμό με γκέτα.
2. Ημιάκαμπτα:
Ενδιάμεσα παπούτσια με καλή απόδοση τόσο σε χιονισμένο όσο και σε κανονικό πεδίο. Τα ημιάκαμπτα ορειβατικά παπούτσια έχουν πιο πλούσια επένδυση και πιο σκληρές σόλες. Μπορεί να είναι δερμάτινα ή όχι και έχουν μεμβράνη τύπου Gore-Tex.
3. Άκαμπτα: 
Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκαμπτες μπότες, αδιαβροχοποιημένες και συνήθως ψηλότερες από τις αντίστοιχες ημιάκαμπτες. Έχουν ακόμη περισσότερη μόνωση και συνήθως μεμβράνη Gore-tex. Είναι κατάλληλες για ορειβασία σε χιόνι ακόμη και σε πολυήμερες διαδρομές. 

 
ΜΠΑΤΟΝ 
Ένα απαραίτητο εργαλείο για την ορειβασία και το περπάτημα
 
 
Τα μπατόν είναι ένα εργαλείο στην ορειβασία και το περπάτημα, γι΄ αυτό πρέπει να επιλέγουμε μπατόν αντοχής και ελαφριά, με καλή ανατομική και αντιιδρωτική λαβή καθώς και εύκολο και σίγουρο κλείσιμο.
 
  • Τα μπατόν μειώνουν τους κραδασμούς και την πίεση που δέχονται τα γόνατα, οι αστράγαλοι και τα πέλματα (ειδικά στην κατηφόρα), μεταφέροντας  ποσοστό από την κούραση και την καταπόνηση των ποδιών, στα χέρια και τον κορμό. 
  • Μας βοηθούν να ισορροπήσουμε σε δύσκολα πεδία και να αξιοποιούμε τα χέρια μας που συνήθως στο περπάτημα βρίσκονται σε αδράνεια. Έτσι μπορούμε να αυξήσουμε και την ταχύτητά μας.
  • Στηριζόμενοι πάνω τους, μπορούμε να ξεκουραστούμε λίγο ενώ κουβαλάμε κάποιο σακίδιο.
  • Με αυτά μπορούμε να απομακρύνουμε εμπόδια  όπως αγκάθια και κλαδιά.
  • Τα πεζοπορικά μπατόν είναι τηλεσκοπικά, δηλαδή εισχωρούν το ένα μέσα στο άλλο για να μην έχουν μεγάλο όγκο όταν δεν τα χρειαζόμαστε και να αυξομειώνουμε το ύψος τους ανάλογα.  Θα πρέπει να τα ρυθμίζουμε έτσι ώστε όταν τα κρατάμε από τη λαβή, οι καρποί να είναι στο ίδιο ύψος με τους αγκώνες, σε γωνία 90 μοιρών.
Σημαντικό: Στην ανηφόρα μπορείτε να τα κοντύνετε λίγο περισσότερο. 
Στην κατηφόρα, αντίθετα, πρέπει να τα μακρύνετε και να τα τοποθετείτε σε πιο μακρινή θέση και πριν από το τελικό βήμα.


 
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ 
Γιατί στο βουνό θα πρέπει να έχουμε τον κατάλληλο ρουχισμό;

 
 
Μα κυρίως για να κάνουμε τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη αλλά και σε πιο σκληρές συνθήκες ο εξοπλισμός θα είναι αυτός που θα μας σώσει από ανεπιθύμητες καταστάσεις.
 
Σήμερα θα μιλήσουμε για τα καλοκαιρινά ορειβατικά παντελόνια.
Θα πρέπει να φορέσουμε παντελόνια που είναι από τεχνικό ύφασμα δηλ. συνθετικό και όχι βαμβακερό.
Είναι ακατάλληλα λοιπόν ρούχα όπως οι φόρμες και κυρίως τα τζίν και αυτό γιατί δεν είναι ελαστικά, απορροφούν τον ιδρώτα αλλά δε στεγνώνουν, είναι βαριά, ογκώδη.    
Τα παντελόνια που πρέπει να χρησιμοποιούμε είναι από υφάσματα κυρίως soft shell δηλ. ύφασμα που έχει πολύ ελαστικότητα “stretch”, είναι ελαφρύ, έχει την ιδιότητα να αποβάλλει τον ιδρώτα και να στεγνώνει αμέσως.
Επίσης το ύφασμα αυτό είναι ελαφρώς αντιανεμικό και αδιάβροχο χωρίς όμως να χάνει τις ιδιότητες της διαπνοής που είναι και το κυρίως ζητούμενο που ψάχνουμε από ένα καλοκαιρινό ορειβατικό παντελόνι. Αυτό το ύφασμα όμως θα αντέξει και μια καλοκαιρινή βροχούλα και πάλι θα στεγνώσει αμέσως.
Στις συνθήκες που ζούμε στην Ελλάδα μπορούμε να πούμε ότι ένα τέτοιο παντελόνι κάνει σχεδόν για 9 μήνες το χρόνο.
Αυτά τα παντελόνια είναι πολύ δροσερά και μπορούμε να τα φορέσουμε και με πολύ ζέστη, προτείνονται αντί για σορτς για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τυχόν γδαρσίματα από χόρτα αλλά και κάψιμο από τον ήλιο αφού διαθέτουν και αντηλιακή προστασία UPF. 
Για περισσότερο αέρα όμως υπάρχουν βερμούδες και σορτς με ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες.    

 
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΕΣ ΓΚΕΤΕΣ
O πλέον απαραίτητος εξοπλισμός σε πορείες με χιόνι.

 
 
Oι ορειβατικές γκέτες εφαρμόζουν πάνω από το παντελόνι και μέχρι το πάνω μέρος του παπουτσιού.
Εννοείτε ότι φοράμε ορειβατικό μποτάκι έτσι λοιπόν η γκέτα θα εφαρμόσει γύρω απ' αυτό και μέχρι κάτω από το γόνατο, έτσι το χιόνι δεν θα εισχωρήσει από κανένα σημείο στα πόδια μας.

Οι γκέτες είναι χρήσιμες και σε περίπτωση πολλής λάσπης ή και σε υγρά χόρτα περισσότερο για να μην λερωθεί ή βραχεί το παντελόνι.
Θα πρέπει η γκέτα να είναι από σκληρό αδιάβροχο ύφασμα και έχει μεγέθη ανάλογα με το νούμερο παπουτσιού που φοράμε.

Δε νοείτε διαδρομή σε χιόνι χωρίς γκέτα πρέπει όμως να τη διαλέξουμε σωστά για να εφαρμόζει καλά γιατί αλλιώς θα μας παιδέψει στη πορεία.

Υπάρχουν γκέτες με υψηλή αδιαβροχοποίηση και διαπνοή όπως αυτές που είναι κατασκευασμένες από GORE-TEX αλλά και πιο απλές πάντα όμως αδιάβροχες.