ΕΚΔΡΟΜΕΣ

26/10/2019

Δελφοί – Άμφισσα - Γαλαξείδι

Ένα ταξίδι στο σημαντικότερο μαντείο του αρχαίου κόσμου αλλά και στον δημοφιλέστερο προορισμό κάθε σύγχρονου περιηγητή.
Ένα ταξίδι ανάμεσα σε αρχαίους ναούς και λαμπρά μνημεία μέσα από τα πεζοπορικά μονοπάτια των αρχαίων και σύγχρονων προσκυνητών.
Επίσης επίσκεψη στην παραδοσιακή συνοικία της Χάρμαινας στην Άμφισσα και στα γραφικά σοκάκια της ναυτικής πολιτεία του Γαλαξειδίου.
Η εκδρομή έχει σχεδιασθεί με τέτοιο τρόπο ώστε, στην διάρκεια ενός τριημέρου, να ζήσουμε μια εκπληκτική ποικιλία συναρπαστικών εμπειριών στην περιοχή.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής:

Σάββατο 26 Οκτωβρίου

07:45 Συγκέντρωση στο ελεύθερο parking μετά το Ποσειδώνιο.
08:00 Αναχώρηση.
10:00 Ημίωρη στάση για καφέ, wc (NIAVI Λάρισα).
13:00 Άφιξη και τακτοποίηση στα ξενοδοχεία μας  «ΑΜΑΛΙΑ» & «ΟΡΦΕΑΣ» στην είσοδο των Δελφών.
13:45 Συγκέντρωση και πεζοπορία στον κατηφορικό δρόμο για τον οικισμό «ΧΡΙΣΣΟ» (διάρκεια 1 ώρ και 10λ.)
Παραμονή για 40’ στην όμορφη πλατεία του χωριού και στο καφενείο της Ζαφείρας θα γευθούμε τσίπουρο με μικρό μεζέ και γλυκά του κουταλιού της σπιτονοικοκυράς (το λεωφορείο θα φθάσει εδώ με αυτούς που δεν θα περπατήσουν).
 15:45 Θα αναχωρήσουμε με τα πόδια διασχίζοντας τον παραδοσιακό οικισμό του Χρισσού μέχρι την προϊστορική ακρόπολη της Κρίσσας. Η διαδρομή αυτή προσφέρει ένα θαυμάσιο υποβλητικό τοπίο προς τον αρχαίο ελαιώνα με τον Πυθικό Ιππόδρομο των Δελφών, την Άμφισσα, τις κορυφές της Γκιώνας, μέχρι την Ιτέα, το Γαλαξείδι και τις απέναντι Κορινθιακές κορφές της Χελιδορέας, του Κλωκού και του Χελμού. Η διαδρομή αυτή των 45’ είναι εύκολη και μπορούν να την περπατήσουν όλοι.
Το λεωφορείο θα μας περιμένει να μας παραλάβει και στις 17:00 θα βρεθούμε στην Άμφισσα και συγκεκριμένα στην πάλαι ποτέ ανθηρή συνοικία των ταμπάκηδων (βυρσοδεψών). Εκεί θα ξεναγηθούμε και στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το αναστηλωμένο ταμπάκικο όπου στεγάζεται και η πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή με τα πρωτότυπα ανθίβολα σε φυσικό μέγεθος από τις αγιογραφίες του διακεκριμένου έλληνα ζωγράφου Σπύρου Παπαλουκά.
19:30 Είμαστε πίσω για βραδινό σε κορυφαία ταβέρνα των Δελφών.
 
Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

07:30-8:45 Πρωινό
 09:00 Αναχώρηση με το λεωφορείο για Αράχωβα, περιήγηση και καφεδάκι στην γραφική και παράλληλα κοσμική πολιτεία και στην συνέχεια για το σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας μας Κορύκειον Άντρο – Δελφοί μέσα από τον κατηφορικό δρόμο των αρχαίων προσκυνητών (συνολική απόσταση: 9,2 χλμ. υψομετρική διαφορά 130μ. εναλλαγές: μονοπάτι, δρόμος, καλντερίμι, βαθμός δυσκολίας: μέτριο, συνολικός χρόνος: 3-3:30’ ώρες.
 
«Το μονοπάτι Κορύκειον Άντρο- Δελφοί  ξεκινάει από το  πανέμορφο σπήλαιο που αποτελούσε το μυθολογικό σπίτι του αρχαίου θεού Πάνα (υψόμετρο 1300 μέτρα). Στο σπήλαιο βρέθηκαν, κατά την αρχαιολογική έρευνα, ευρήματα τα οποία εκτίθενται στο Μουσείο των Δελφών. Ένα τμήμα του μονοπατιού διασχίζει τον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού ενώ η θέα του Δελφικού Τοπίου και των Φαιδριάδων βράχων αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο από την περιοχή της «Σκάλας», ακριβώς πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Μεγάλο μέρος του μονοπατιού  συμπίπτει με το διεθνές μονοπάτι Ε4 (από το Γιβραλτάρ μέχρι την Κύπρο)».
 
Απογευματινό και βραδινό ελεύθερο.
 
Δευτέρα 28 Οκτωβρίου.
 
 
07:30-8:45 Πρωινό
09:00 Αναχώρηση με τα πόδια αφού παραδώσουμε τις αποσκευές στο λεωφορείο, για το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Ξενάγηση συνολικής διάρκειας 2,5 ωρών.
Στην συνέχεια αναχώρηση για Γαλαξείδι. Επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο και στον Ναό του Αγίου Νικολάου με το θαυμάσιο ξυλόγλυπτο τέμπλο και το ιδιαίτερο ηλιακό ρολόι.
Ο περίπατός μας στην πανέμορφη ναυτική μικροπολιτεία θα μας οδηγήσει στην συνοικία της Χηρόλακκας όπου στο «Παλιό Λιοτρίβι» θα μας περιμένει για καφέ και χαλάρωση ο αυτοδίδακτος ζωγράφος Μηνάς Γαλαξιδιώτης.
Ακολουθώντας την όμορφη διαδρομή Άγιοι Πάντες-Όρμος Λεμονιάς-Ερατεινή-Άγιος Νικόλαος-Άγιος Σπυρίδων-Σπηλιά θα φθάσουμε στο μικρό λιμάνι της Γλυφάδας και από εκεί με καραβάκι σε 5 λεπτά  θα περάσουμε στο μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού, τα Τροιζόνια. Βόλτες και μεσημεριανό φαγητό και 17:00 αναχώρηση για Θεσσαλονίκη.
22:00 Άφιξη στην Θεσσαλονίκη.

Κόστος συμμετοχής:

Διαμονή στο «ΗΟΤΕL ΑΜΑΛΙΑ»

Μονόκλινο: 316€ (255€+61€ ΦΠΑ)
Δίκλινο: 230€ (185€+45€ ΦΠΑ)
Τρίκλινο: 209€ (168€+40€ ΦΠΑ)
*φόρος διανυκτέρευσης: 3€/ημέρα/ δωμάτιο

Διαμονή στον «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΡΦΕΑ»

Μονόκλινο: 230€ (185€+45€ ΦΠΑ)
Δίκλινο: 180€ (145€+35€ ΦΠΑ)
Τρίκλινο: 172€ (138€+33€ ΦΠΑ)
*φόρος διανυκτέρευσης: 1€/ημέρα/ δωμάτιο

Περιλαμβάνει: Την μετάβασή μας, την διαμονή μας για 2 βράδια στα αντίστοιχα ξενοδοχεία  με πρωινό, την ξενάγησή μας στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο, (με είσοδο ελεύθερη λόγω ημέρας), την οργάνωση και εκτέλεση της εκδρομής με την συνοδεία 2 οδηγών.
Δεν περιλαμβάνει:  Τα γεύματα, και το καραβάκι για Τροιζόνια που είναι 2€/άτομο

Σας περιμένουμε για μια εμπειρία δυνατή στο μοναδικό Δελφικό Τοπίο, το τοπίο που ενέπνευσε και προσέλκυσε πλήθος αρχαίων και σύγχρονων προσκυνητών-περιηγητών.

Λόγω τριημέρου δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 6/9
 
Περισσότερες πληροφορίες για τους Δελφούς και τις πεζοπορικές διαδρομές διαβάστε στο άρθρο του περιοδικού μας  [εδώ] και για τα Τροιζόνια [εδώ]. Τα άρθρα είναι διαθέσιμα χωρίς χρέωση, αποκλειστικά για εσάς και μέχρι το πέρας της εκδρομής.
Τα άρθρα είναι δημοσιευμένα στο Ελληνικό Πανόραμα στο τεύχος 60 και 59 αντίστοιχα, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε στην ειδική τιμή των 2€ (αντί 3€) από τα γραφεία μας.

Τρόποι πληρωμής:
 
Κάθε μέλος του Ομίλου κατοχυρώνει  την συμμετοχή μόνον όταν καταβάλλει το συνολικό ποσό μέχρι τις 27/09/2019, είτε στο γραφείο του ΟμίλουΘ. Σοφούλη 25(Καθημερινά 8:30 - 15:00, για άλλη ώρα κλείστε τηλεφωνικά ραντεβού στο 2310 331315 ώρες γραφείου), είτε σε τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θα σας δώσουμε τηλεφωνικά.

Σημειώσεις:
1. Σε περίπτωση που υπάρξει ακύρωση της συμμετοχής, μέχρι 4 ημέρες προ της πραγματοποίησης της εκδρομής  επιστρέφεται το 30%. Εάν όμως αναπληρωθούν οι θέσεις επιστρέφεται το συνολικό ποσό της συμμετοχής. 
2. Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. αντίξοες καιρικές συνθήκες), υπάρξει αναβολή ή ακύρωση της εκδρομής, τότε το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται ολόκληρο ή παραμένει για να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη εκδρομή.
3. Ο Όμιλος διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει μέρος του προγράμματος, εάν και εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ασφαλή μετακίνηση των μελών και την καλύτερη πραγματοποίηση του.