ΕΚΔΡΟΜΕΣ

28/09/2019

Πρέβεζα - Δελφίνια Αμβρακικού - Αρχαία Νικόπολη

Είστε έτοιμοι να ζήσουμε κάτι μοναδικό; Εάν ναι, ακολουθήστε μας σ’ αυτό το ξεχωριστό ταξίδι στον Αμβρακικό παρέα με τα δελφίνια. Είναι τόσο φιλικά και παιχνιδιάρικα που χαίρονται και αυτά μαζί μας και θέλουν να μας εντυπωσιάσουν με τις φιγούρες τους μέσα και έξω από το νερό.
Η εκδρομή έχει σχεδιασθεί με τέτοιο τρόπο ώστε, στην διάρκεια ενός διημέρου, να ζήσουμε μια εκπληκτική ποικιλία συναρπαστικών εμπειριών στην περιοχή.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής:

Σάββατο 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

07:45 Συγκέντρωση στο ελεύθερο parking μετά το Ποσειδώνιο.
08:00 Αναχώρηση.
10:30 Ημίωρη στάση για καφέ, wc (Γρεβενά).
13:30 Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «ADONIS» 200 μέτρα από την πολύ ωραία παραλία Μονολίθι. Βουτιά είτε στην παραλία, είτε στην πισίνα του ξενοδοχείου ή ξεκούραση μέχρι τις 16:30
16:45 Αναχώρηση με το λεωφορείο για την πόλη της Πρέβεζας (5-6 χλμ.).
Συνάντηση με την ξεναγό μας στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου. Στο επόμενο περίπου τρίωρο θα έχουμε την δυνατότητα να ξεναγηθούμε στα μοναδικά ευρήματα του μουσείου και να γνωρίσουμε περπατώντας την Αρχαία Νικόπολη.
 
«Η Νικόπολη (πόλη της νίκης), χτίστηκε κατ’ εντολήν του αυτοκράτορα Αύγουστου Οκταβιανού (ή Οκτάβιου), πρώτου αυτοκράτορα της Ρώμης, για να τιμήσει τους θεούς, κυρίως τον «Άκτιο Απόλλωνα» ή, όπως λένε άλλοι, τον Ποσειδώνα και τον Άρη για τη νίκη που του έδωσαν κατά του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας στη μεγάλη Ναυμαχία του Ακτίου, το 31 π.Χ. Μετά την Ναυμαχία του Ακτίου και την αυτοκτονία του Μάρκου Αντωνίου και της ερωμένης του Κλεοπάτρας Ζ', τελευταίας βασίλισσας των Πτολεμαίων της Αιγύπτου, επήλθε το τέλος της Ελληνιστικής Εποχής και η αρχή της Ρωμαϊκής περιόδου και φυσικά η πλήρης επικράτηση του Αυγούστου Οκταβιανού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Νικόπολης αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας. Εργασίες αναστήλωσης και ανάδειξης είναι συνεχώς σε εξέλιξη σε διάφορα σημεία του χώρου. Την τελευταία δεκαετία καθαρίστηκαν και αναδείχθηκαν τα Τείχη, το Στάδιο, οι δύο Βασιλικές Αλκίσωνος και Δουμετίου, το Μνημείο Αυγούστου, και το Θέατρο Οκταβιανού»
 
19:45 Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο με προορισμό το κέντρο της Πρέβεζας με τα γραφικά ταβερνάκια, τους εκλεκτούς ψαρομεζέδες, τα φρέσκα θαλασσινά και το μοναδικό αυγοτάραχο του Αμβρακικού.
Η ταβέρνα «VENTURA» θα ετοιμάσει για μας πλούσιο δείπνο (σε ειδικές τιμές) και ο Κώστας (ιδιοκτήτης) ιχθυολόγος και παραγωγός θα μας μιλήσει και θα μας δείξει την παραγωγή του αυγοτάραχου.
 
Επιστροφή στο ξενοδοχείο με ταξί (5-6 χλμ.).
 
Κυριακή 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

07:30-8:30 Πρωινό.
8:45 Αναχώρηση (με τις αποσκευές) για την πόλη της Πρέβεζα και το λιμάνι της. Εκεί μας περιμένουν οι καπετάνιοι μας . Ο Γιάννης με τον γιό του το Δημήτρη για να μας προσφέρουν μια εμπειρία μοναδική για το επόμενο τετράωρο. Βαρκάδα στον Αμβρακικό παρέα με τα δελφίνια. Στην συνέχεια βουτιά για λίγη δροσιά και πλούσιο γεύμα με ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά, σαλάτες και κρασάκι πάνω στο σκάφος.
13:30 Επιστροφή στο λιμάνι της Πρέβεζας. Ξενάγηση με ειδική ξεναγό στα στενά γραφικά σοκάκια της πόλης και καφεδάκι πριν την αναχώρηση.
15:30 Επιστροφή στο λιμάνι της Πρέβεζας και επιβίβαση στο λεωφορείο με αναχώρηση για Θεσσαλονίκη.
20:30 Άφιξη στην Θεσσαλονίκη.

Κόστος συμμετοχής:

Μονόκλινο: 119€ (αναλυτικά 96€ + 23€ ΦΠΑ)
Δίκλινο: 107€ / άτομο (αναλυτικά 86€ + 21€ ΦΠΑ)

Περιλαμβάνει: Την μετάβασή μας, την διαμονή μας για 1 βράδυ στο ξενοδοχείο ADONIS με πρωινό, την ξενάγησή μας στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο, την ξενάγησή μας στην πόλη της Πρέβεζας, την οργάνωση και εκτέλεση της εκδρομής με την συνοδεία 2 οδηγών.
Δεν περιλαμβάνει:  Την συμμετοχή στην θαλάσσια περιήγηση και το γεύμα στο σκάφος που είναι 35€/άτομο (ειδική τιμή για τα μέλη),  το δείπνο στην ταβέρνα VENTURA στην Πρέβεζα, την είσοδο στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο που είναι 8€/άτομο  και μειωμένο 4€/άτομο, την οργανωμένη επιστροφή με ταξί από Πρέβεζα 3€/άτομο μετά το δείπνο.

Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας. Αριθμός περιορισμένος. Ελάχιστη συμμετοχή 25 άτομα.
 
Περισσότερες πληροφορίες για την Πρέβεζα διαβάστε στo άρθρo του περιοδικού μας [εδώ]. 
Για τα Ρινοδέλφινα [εδώ]. Τα άρθρα είναι διαθέσιμα χωρίς χρέωση, αποκλειστικά για εσάς και μέχρι το πέρας της εκδρομής.
Τα άρθρα είναι δημοσιευμένo στο Ελληνικό Πανόραμα στo τεύχος 41 και 112 αντίστοιχα. Στο τεύχος 56 υπάρχει άρθρο και για την Αρχαία Νικόπολη. Και τα τρία τεύχη μπορείτε να τα προμηθευτείτε στην ειδική τιμή των 2€ (αντί 3€) από τα γραφεία μας. 

Τρόποι πληρωμής:
 
Κάθε μέλος του Ομίλου κατοχυρώνει  την συμμετοχή μόνον όταν καταβάλλει  το συνολικό ποσό μέχρι τις 16/9/2019, είτε στο γραφείο του ΟμίλουΘ. Σοφούλη 25(Καθημερινά 8:30 - 15:00, για άλλη ώρα κλείστε τηλεφωνικά ραντεβού στο 2310331315 ώρες γραφείου), είτε σε τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θα σας δώσουμε τηλεφωνικά.

Σημειώσεις:
1. Σε περίπτωση που υπάρξει ακύρωση της συμμετοχής, μέχρι 4 ημέρες προ της πραγματοποίησης της εκδρομής  επιστρέφεται το 30%. Εάν όμως αναπληρωθούν οι θέσεις επιστρέφεται το συνολικό ποσό της συμμετοχής. 
2. Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. αντίξοες καιρικές συνθήκες), υπάρξει αναβολή ή ακύρωση της εκδρομής, τότε το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται ολόκληρο ή παραμένει για να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη εκδρομή.
3. Ο Όμιλος διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει μέρος του προγράμματος, εάν και εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ασφαλή μετακίνηση των μελών και την καλύτερη πραγματοποίηση του.