ΕΚΔΡΟΜΕΣ

19/05/2019

Πεζοπορία στο «ΡΕΜΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ»

Μετά την πρόσφατη δεύτερη επίσκεψή μας στην Περιστερά για τον έλεγχο του μονοπατιού που θα περπατήσουμε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
  1. Έγινε συμπληρωματική σήμανση με στήριξη των ξύλινων πινακίδων και πρόσθετες  κορδέλες.
  2. Καθαρίστηκαν ενοχλητικά κλαδιά και αγκάθια που εμπόδιζαν την διέλευση.
  3. Διαπλατύνθηκαν σημεία για ευχερέστερη πρόσβαση και τοποθετήθηκαν πέτρες στήριξης για τις διελεύσεις του ρέματος.
  4. Επίσης διαπιστώθηκε μικρότερη ροή νερού, με αποτέλεσμα να γίνει πολύ ευκολότερη η πεζοπορία στα περάσματα της κοίτης.
Θα έχουμε λοιπόν την ευτυχία, την Κυριακή στις 19 Μαΐου, να ζήσουμε ένα αξέχαστο φυσιολατρικό περιπατητικό πρωινό, σε τοπίο υψηλού φυσικού κάλλους, σ΄ έναν κρυμμένο παράδεισο κοντά στην Θεσσαλονίκη.
 
Στοιχεία διαδρομής:
  • Μήκος: 6,2 χλμ
  • Υψομετρική διαφορά : - 430 μ. (η διαδρομή είναι κατηφορική)
  • Δυσκολία – απαιτήσεις διαδρομής: Σε κάποια κατηφορικά σημεία, με μήκος πολύ λίγων μέτρων, απαιτείται κάποια προσοχή, υποβοήθηση από μπατόν και σχετική εμπειρία σε συνθήκες βουνού. Κατά τα άλλα δεν παρουσιάζει καμιά δυσκολία η διαδρομή και τα περάσματα στο ρηχό πλέον ρέμα είναι απόλυτα ασφαλή.
  • Εξοπλισμός: Ορειβατικά αντιολισθητικά παπούτσια και μπατόν. Για όσους θα θέλανε να κάνουν μπάνιο στον καταρράχτη, μαγιώ.
  • Διάρκεια πεζοπορίας: 3,5-4 ώρες με μικροστάσεις και φωτογραφήσεις. Επίσης η στάση στον καταρράχτη που είναι στο τέλος της διαδρομής θα είναι ανάλογη της διάθεσης των μελών.

Αναλυτικό Πρόγραμμα εκδρομής:

07:45 Συγκέντρωση στο ελεύθερο πάρκινγκ δίπλα στο Ποσειδώνιο.
08:00 Αναχώρηση με προορισμό την Περιστερά.
09:00 Άφιξη στην Περιστερά.
Μικρή περιήγηση στο χωριό. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα (μόνο εξωτερικά γιατί γίνονται εργασίες στο εσωτερικό), στάση για καφεδάκι στην πλατεία του χωριού κάτω από τα πλατάνια και δίπλα στην κελαρυστή πηγή νερού.
10:00 Αρχή πεζοπορίας από την πλατεία του χωριού.
13:30- 14:00 Ολοκλήρωση της πεζοπορίας.
14:30 Γεύμα σε ταβέρνα της Περιστεράς με νοστιμότατα ντόπια κρέατα και εκλεκτό κρασί.
17:00 Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη
Σας περιμένουμε  για μια αξέχαστη εμπειρία σ’ αυτήν την μοναδική και τόσο κοντινή μας γειτονιά.
 
Κόστος συμμετοχής:
25€ / άτομο (αναλυτικά 20€ + 5€ ΦΠΑ)
Η τιμή περιλαμβάνει την μεταφορά και την διοργάνωση. Δεν περιλαμβάνει το γεύμα.
 
Τρόποι πληρωμής:
 
Κάθε μέλος του Ομίλου για να κατοχυρώσει την συμμετοχή του, πρέπει να εξοφλήσει  το συνολικό ποσό της συμμετοχής του μέχρι τις 10/5/2019, είτε στο γραφείο του ΟμίλουΘ. Σοφούλη 25, Τηλ. 2310 331315 (Καθημερινά 8:30 - 15:00, για άλλη ώρα κλείστε τηλεφωνικά ραντεβού στο 2310331315 ώρες γραφείου), είτε σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα σας δώσουμε τηλεφωνικά.

Σημειώσεις:
1. Σε περίπτωση που υπάρξει ακύρωση της συμμετοχής, μέχρι 4 ημέρες προ της πραγματοποίησης της εκδρομής  επιστρέφεται το 40%. Εάν όμως αναπληρωθούν οι θέσεις επιστρέφεται το συνολικό ποσό της συμμετοχής. 
2. Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. αντίξοες καιρικές συνθήκες), υπάρξει αναβολή ή ακύρωση της εκδρομής, τότε το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται ολόκληρο ή παραμένει για να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη εκδρομή.
3. Ο Όμιλος διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει μέρος του προγράμματος, εάν και εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ασφαλή μετακίνηση των μελών και την καλύτερη πραγματοποίηση του.