ΕΚΔΡΟΜΕΣ

31/03/2019

Τα πέτρινα γεφύρια του Κρουσοβίτη ποταμού

Ετοιμασθείτε για μια ονειρεμένη πεζοπορική διαδρομή δίπλα στο ποτάμι.
 
Αναλυτικό Πρόγραμμα εκδρομής:

07:45 Συγκέντρωση στο ελεύθερο πάρκινγκ δίπλα στο Ποσειδώνιο.
08:00 Αναχώρηση από περιφερειακό για Σέρρες. Μικρή στάση για wc.
10:00 Άφιξη στο Σιδηρόκαστρο
10:30 Άφιξη στην αρχή του μονοπατιού (υψόμετρο 355μ.)
11:45 Σε απόσταση 2.650 μέτρα από την αφετηρία, φτάνουμε σε νερόμυλο και ξύλινο κιόσκι (υψόμετρο 415 μέτρα). Έχουμε, μέχρι εδώ, συναντήσει 3 πέτρινα γεφύρια. Εδώ κάνουμε την πρώτη μας στάση με πίτα και τσιπουράκι που έχουν ετοιμάσει για μας τα μέλη του συλλόγου.
Εδώ μπορούν να δημιουργηθούν 2 ομάδες.
Ομάδα Α : Συνεχίζει με χωματόδρομο ως το χωριό Αχλαδοχώρι, όπου φτάνει σε μία ώρα. Περιήγηση στο χωρίο και γεύμα σε ταβερνάκι.
Ομάδα Β : Συνεχίζει το μονοπάτι δίπλα στον Κρουσοβίτη, και με μια μικρή ενδιάμεση διαδρομή σε χωματόδρομο, συναντάει άλλα 4 γεφύρια και φτάνει μετά από 2,5 περίπου ώρες στο Καρυδοχώρι, σε υψόμετρο 625 μέτρα.  Επιστροφή με το λεωφορείο στο Αχλαδοχώρι για γεύμα.
Και οι δύο ομάδες μετά τις πεζοπορίες  θα επισκεφθούμε το μοναδικό εκκλησάκι την Αναλήψεως μέσα σε σπήλαιο. Η χωμάτινη αυτή διαδρομή των 12 συνολικά χιλιομέτρων θα γίνει με αγροτικά αυτοκίνητα προσφορά του συλλόγου.
18:00 Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη.
20:00 20:30 Άφιξη στην Θεσσαλονίκη

Σας περιμένουμε  για μια αξέχαστη εμπειρία σ’ αυτήν την μοναδική και τόσο άγνωστη περιοχή του Νομού Σερρών.

Σημειώσεις:
Απαραίτητα ορειβατικά παπούτσια και μπατόν. Ο λόγος είναι ότι βαδίζουμε σε έδαφος με ξερόφυλλα και σε κάποια σημεία με πέτρες. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι  9,5 χιλιόμετρα και συναντάμε 7 πέτρινα γεφύρια. Η υψομετρική διαφορά είναι 270μ. Βαθμός δυσκολίας 1 έως 2.
 
Κόστος συμμετοχής:

27€ / άτομο (αναλυτικά 22€ + 5€ΦΠΑ)
Η τιμή περιλαμβάνει την μεταφορά, την διοργάνωση, τα καύσιμα των αγροτικών αυτοκινήτων.
Δεν περιλαμβάνει την πίτα και το τσίπουρο : 1€ / άτομο (για το σύλλογο), το γεύμα.
 
Τρόποι πληρωμής:
 
Κάθε μέλος του Ομίλου για να κατοχυρώσει την συμμετοχή του, πρέπει να εξοφλήσει  το συνολικό ποσό της συμμετοχής του μέχρι τις 22/3/2019, είτε στο γραφείο του ΟμίλουΘ. Σοφούλη 25, Τηλ. 2310 331315 (Καθημερινά 8:30 - 15:00, για άλλη ώρα κλείστε τηλεφωνικά ραντεβού στο 2310331315 ώρες γραφείου), είτε σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα σας δώσουμε τηλεφωνικά.

Σημειώσεις:
1. Σε περίπτωση που υπάρξει ακύρωση της συμμετοχής, μέχρι 4 ημέρες προ της πραγματοποίησης της εκδρομής  επιστρέφεται το 40%. Εάν όμως αναπληρωθούν οι θέσεις επιστρέφεται το συνολικό ποσό της συμμετοχής. 
2. Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. αντίξοες καιρικές συνθήκες), υπάρξει αναβολή ή ακύρωση της εκδρομής, τότε το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται ολόκληρο ή παραμένει για να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη εκδρομή.
3. Ο Όμιλος διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει μέρος του προγράμματος, εάν και εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ασφαλή μετακίνηση των μελών και την καλύτερη πραγματοποίηση του.