ΕΚΔΡΟΜΕΣ

23/03/2019

Μεσολόγγι

Επίσκεψη στην Ιερή Πόλη και στην περιοχή του Μεσολογγίου. Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς το μέγιστο σύμβολο αυτοθυσίας και αυταπάρνησης του Ελληνισμού, την Έξοδο των πολιορκημένων Ελλήνων αγωνιστών το 1826.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Σάββατο  23 Μαρτίου

07:30 Συγκέντρωση στο ελεύθερο πάρκινγκ δίπλα στο Ποσειδώνιο.
07:45 Αναχώρηση
13:00 Αναμενόμενη άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο της Aρχαίας Πλευρώνας
Εξαιρετική ξενάγηση από τον Διπλωματούχο Ξεναγό Γιώργο Αποστολάκο στον μοναδικό χώρο της Αρχαίας Πλευρώνας, με την ανεμπόδιστη θέα στο Μεσολόγγι, στις Λιμνοθάλασσες, στα βουνά της Πελοποννήσου και στα Ιόνια νησιά. Σ’ αυτήν την υπέροχη θέα θα απολαύσουμε το σάντουιτς που θα έχουμε φροντίσει να έχουμε μαζί μας.
15:00 Άφιξη στον Κήπο των Ηρώων, το εμβληματικότερο σημείο της πόλης του Μεσολογγίου. Περιήγηση στον ιστορικό χώρο με τις προτομές αγωνιστών και τα επιτύμβια μνημεία, μέρος του τείχους, γλαφυρή ξενάγηση και ιστορική αναφορά στις πολιορκίες και στην Έξοδο του Μεσολογγίου.
Γεύμα σε εξαιρετική ταβέρνα στην πόλη του Μεσολογγίου.
Άφιξη στο ξενοδοχείο για  ξεκούραση. Προαιρετική χαλαρωτική βόλτα στην στενή οδική αρτηρία (μήκους 4 χλμ.) που συνδέει την προκυμαία της πόλης με το πρώην νησάκι της Τουρλίδας. Η βόλτα χαρίζει μαγευτικές εικόνες δειλινού (φωτογραφική μηχανή απαραίτητη) στις λιμνοθάλασσες Κλείσοβας και Μεσολογγίου με τα παραδοσιακά διβάρια, τις βάρκες, τις γραφικές ψαροκαλύβες και τα πανέμορφα πουλιά.
Βραδινό ελεύθερο.

Κυριακή 24 Μαρτίου

07:30-08:30 Πρωινό.
09:00 Αναχώρηση με τα πόδια από το ξενοδοχείο για το κέντρο της πόλης και επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη. Ξενάγηση στα εμβληματικά έργα της.
11:00 Αναχώρηση με το λεωφορείο για τον περίφημο και πολύ ιδιαίτερο χώρο των Αρχαίων Οινιαδών, 25 περίπου χλμ. δυτικά της πόλης. Ξενάγηση  στον μοναδικό αυτό αρχαιολογικό χώρο με τις επιβλητικές οχυρώσεις αλλά και το μοναδικό Νεώριο. Στην συνέχεια επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και ξεκινάμε μια περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα Αχελώου. Τοπία μοναδικά και απρόσμενα, όπως οι πασαλόπηχτες καλύβες του ψαράδικου οικισμού «Διόνι» και  πεζοπορία στην αμμώδη επίπεδη στεριά που χωρίζει τα γλυκά νερά του Αχελώου από τα αλμυρά νερά του Ιονίου. Απέναντί μας τα νησιά των Εχινάδων. Γεύμα σε ταβερνάκι της περιοχής στην υπέροχη, αχανή και αμμώδη παραλία του Λούρου.
Βραδινό ελεύθερο.

Δευτέρα  25 Μαρτίου

07:30-08:30 Πρωινό και checkout.
09:00 Αναχώρηση με το λεωφορείο για την Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας.
Θα ακολουθήσει ένα πολύωρο μοναδικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για τους Έλληνες Περιηγητές με πεζοπορία αλλά και βαρκάδα με παραδοσιακές βάρκες (πριάρια των 8-10 ατόμων). Η επιλογή της βαρκάδας θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες. Έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε βαρκάδα είτε προς το νησάκι της Αγίας Τριάδας (μικρή βαρκάδα σε κλειστή Λιμνοθάλασσα 1 ώρα συνολικά) είτε στο νησάκι Βασιλάδι (μεγάλη βαρκάδα ανάμεσα σε Λιμνοθάλασσα και Θάλασσα 2 ώρες συνολικά). Κόστος 5€ & 12€ / άτομο αντίστοιχα. Η συμμετοχή στην βαρκάδα είναι προαιρετική.
Στην συνέχεια θα υπάρξει γεύμα με φρέσκα αλιεύματα σε γραφική Πελάδα (ιδιόμορφη πασσαλόπηκτη ψαροκαλύβα) και ενημέρωση για την δημιουργία του αυγοτάραχου. Κόστος 18€/άτομο. Προαιρετική η ψαροφαγία.
15:00  Tο αργότερο, αναχώρηση για Θεσσαλονίκη
20:00- 20:30  Άφιξη στην Θεσσαλονίκη  με μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις από μια πόλη και μια περιοχή ιδιαίτερη, που κάθε Έλληνας οφείλει να γνωρίσει.
_________
 
Περισσότερες πληροφορίες για το Μεσολόγγι διαβάστε στο άρθρο του περιοδικού μας [εδώ] για την Αρχαία Πλευρώνα  [εδώ] και για τον Αρχαιολογικό Χώρο των Αρχαίων Οινιάδων  [εδώ].
Τα άρθρα είναι διαθέσιμα χωρίς χρέωση, αποκλειστικά για εσάς και μέχρι το πέρας της εκδρομής.
Τα άρθρα είναι δημοσιευμένα στο Ελληνικό Πανόραμα, τεύχος 103 και 87, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε στην ειδική τιμή των 2€ (αντί 3€), είτε από τα γραφεία μας, είτε και κατά την διάρκεια της εκδρομής.
__________

Κόστος συμμετοχής

Μονόκλινο: 161€ (αναλυτικά 130€ + 31€ ΦΠΑ)
Δίκλινο: 149 € / άτομο (αναλυτικά 120€ + 29€ ΦΠΑ)

Περιλαμβάνει: Την μετάβασή μας, την διαμονή μας για 2 βράδια στο ξενοδοχείο LIBERTY 3* με πρωινό, τις ξεναγήσεις μας από τον  κ. Γιώργο Αποστολάκο, την οργάνωση και εκτέλεση της εκδρομής.
Δεν περιλαμβάνει: Tα γεύματα, την βαρκάδα και την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους.

Τρόποι πληρωμής:
 
Κάθε μέλος του Ομίλου κατοχυρώνει  την συμμετοχή μόνον όταν καταβάλλει  το συνολικό ποσό μέχρι τις 5/3/2019, είτε στο γραφείο του ΟμίλουΘ. Σοφούλη 25(Καθημερινά 8:30 - 15:00, για άλλη ώρα κλείστε τηλεφωνικά ραντεβού στο 2310331315 ώρες γραφείου), είτε σε τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θα σας δώσουμε τηλεφωνικά.

Σημειώσεις:
1. Σε περίπτωση που υπάρξει ακύρωση της συμμετοχής, μέχρι 4 ημέρες προ της πραγματοποίησης της εκδρομής  επιστρέφεται το 40%. Εάν όμως αναπληρωθούν οι θέσεις επιστρέφεται το συνολικό ποσό της συμμετοχής. 
2. Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. αντίξοες καιρικές συνθήκες), υπάρξει αναβολή ή ακύρωση της εκδρομής, τότε το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται ολόκληρο ή παραμένει για να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη εκδρομή.
3. Ο Όμιλος διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει μέρος του προγράμματος, εάν και εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ασφαλή μετακίνηση των μελών και την καλύτερη πραγματοποίηση του.