ΕΚΔΡΟΜΕΣ

03/03/2019

Νάουσα: Γιανίτσαροι και Μπούλες

 «Γιανίτσαροι και Μπούλες»
Το πανάρχαιο αυτό έθιμο με τις ρίζες του στον  Διόνυσο και φορτωμένο με μνήμες από πολλές ιστορικές περιόδους θα ζήσουμε στην μοναδική αυτή μακεδονική πόλη, την Νάουσα.
Σε τόνο καρναβαλιού το προσκλητήριο αυτό γλεντιού και χαράς θα μας διασκεδάσει αλλά και θα μας μορφώσει.
 
Πρόγραμμα εκδρομής
 
07:45 Συγκέντρωση στο ελεύθερο πάρκινγκ μετά το Ποσειδώνιο.
08:00 Αναχώρηση με ενδιάμεση στάση για καφέ και άφιξη στην Νάουσα  στις 10:00
Ήδη από την άφιξή μας στην όμορφη πόλη της Νάουσας θα έχουμε το αποκλειστικό – για ξένο επισκέπτη – προνόμιο, να μεταβούμε σ’ ένα από τα σπίτια όπου ντύνονται με την μοναδική παραδοσιακή τους φορεσιά οι Γιανίτσαροι και οι Μπούλες.
Για τον μη μυημένο είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς η συνολική διαδικασία της αμφίεσης είναι πραγματικά μοναδική.
Εξίσου συναρπαστική θα είναι και η συνέχεια, όταν θ’ ακολουθήσουμε το μπουλούκι με μουσική και χορό στους κεντρικούς δρόμους της Νάουσας. Η τόσο ιδιαίτερη αυτή μέρα θα κλείσει μ’ ένα εξαιρετικό γεύμα σε ταβέρνα της Νάουσας.
Και, βέβαια, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα θα είναι η παρουσία και η πλήρης ξενάγηση από τον καλό μας φίλο και απόλυτο γνώστη του εθίμου Τάκη Μπάιτση.
 
18:30-19:00 Επιστροφή.
 
Λόγω του εξαιρετικού ενδιαφέροντος της εκδρομής και του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.
Σας περιμένουμε  για μια μοναδική εμπειρία.
 
Κόστος συμμετοχής:
25€ / άτομο (αναλυτικά 20€ + 4,80€ ΦΠΑ)

Η τιμή περιλαμβάνει την μεταφορά και την διοργάνωση.
Δεν περιλαμβάνει το γεύμα.
 
_________

Περισσότερες πληροφορίες για το δρώμενο αυτό διαβάστε στο άρθρο του περιοδικού μας [εδώ] το οποίο είναι διαθέσιμο χωρίς χρέωση, αποκλειστικά για εσάς και μέχρι το πέρας της εκδρομής.
Το άρθρο είναι δημοσιευμένο στο Ελληνικό Πανόραμα, τεύχος 26, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε στην ειδική τιμή των 2€ (αντί 3€), είτε από τα γραφεία μας, είτε και κατά την διάρκεια της εκδρομής μας.
____________


Τρόποι πληρωμής:
 
Κάθε μέλος του Ομίλου για να κατοχυρώσει την συμμετοχή του, πρέπει να εξοφλήσει  το συνολικό ποσό της συμμετοχής του μέχρι τις 25/2/2019, είτε στο γραφείο του ΟμίλουΘ. Σοφούλη 25, Τηλ. 2310 331315 (Καθημερινά 8:30 - 15:00, για άλλη ώρα κλείστε τηλεφωνικά ραντεβού στο 2310331315 ώρες γραφείου), είτε σε τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θα σας δώσουμε τηλεφωνικά.

Σημειώσεις:
1. Σε περίπτωση που υπάρξει ακύρωση της συμμετοχής, μέχρι 4 ημέρες προ της πραγματοποίησης της εκδρομής  επιστρέφεται το 40%. Εάν όμως αναπληρωθούν οι θέσεις επιστρέφεται το συνολικό ποσό της συμμετοχής. 
2. Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. αντίξοες καιρικές συνθήκες), υπάρξει αναβολή ή ακύρωση της εκδρομής, τότε το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται ολόκληρο ή παραμένει για να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη εκδρομή.
3. Ο Όμιλος διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει μέρος του προγράμματος, εάν και εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ασφαλή μετακίνηση των μελών και την καλύτερη πραγματοποίηση του.