ΕΚΔΡΟΜΕΣ

17/02/2019

Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων και Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού - Εκβολές Αλιάκμονα

Επιτέλους, είναι στιγμή να γνωρίσουμε την άγνωστη γειτονιά μας, ελάχιστα χιλιόμετρα έξω από την Θεσσαλονίκη είναι το  Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων  στο καταπληκτικό Κτήμα Μοδιάνο, καθώς επίσης και το  Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού - Εκβολές Αλιάκμονα.

Αναλυτικό Πρόγραμμα εκδρομής:

07:45 Συγκέντρωση στο ελεύθερο πάρκινγκ δίπλα στο Ποσειδώνιο. Υπάρχει η δυνατότητα επιβίβασης από Δικαστήρια και One Salonika
08:00 Αναχώρηση με προορισμό τον οικισμό Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Επίσκεψη και ξενάγηση  στο - κυριολεκτικά άγνωστο - Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, το οποίο στεγάζεται στο εκπληκτικό κεντρικό κτίριο αλλά και στα υπόλοιπα κτίρια του Αγροκτήματος Μοδιάνο που δημιουργήθηκε το 1906. Εκεί, στις 26/10/1912 υπογράφηκε το πρωτόκολλο παράδοσης της πόλης της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους στον Ελληνικό Στρατό.
11:30 Μετά την ξενάγηση στα πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα, αναχωρούμε με το λεωφορείο για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού και συγκεκριμένα για την περιοχή που περιλαμβάνει το Δέλτα Αλιάκμονα και τους Υγρότοπους Νέας Αγαθούπολης.  Μετά την ξενάγηση στο κέντρο ενημέρωσης στην Χαλάστρα επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και αναχωρούμε για την Νέα Αγαθούπολη. Εκεί έχουμε παρατήρηση πουλιών και χαλαρό περίπατο 3 περίπου χιλιομέτρων συνολικά σε επίπεδο έδαφος  μέσα σ’ ένα εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον.
Όπως πάντα θα ακολουθήσει γεύμα με ντόπια μεζεδάκια σε γραφική ψαροταβέρνα της περιοχής. Υπάρχει και η δυνατότητα menu με 10€ (2 σαλάτες εποχής (βραστή και ωμή), 4 μερίδες ψαρικά (γαύρο, σαρδέλα, γάμπαρη, καλαμαράκι), 1 πατάτες, 1 αλοιφή, τσίπουρο, κρασί / 4 άτομα).
Επίσης υπάρχουν και κρεατικά.
18:30-19:00 Επιστροφή.

Λόγω του εξαιρετικού ενδιαφέροντος της εκδρομής και του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας. Ιδανική εκδρομή για τους μικρούς μας φίλους.
Σας περιμένουμε  για μια αξέχαστη εμπειρία σ’ αυτήν την μοναδική γειτονιά μας.

Κόστος συμμετοχής:

22€ / άτομο (αναλυτικά 18€ + 4€ ΦΠΑ)

Η τιμή περιλαμβάνει την μεταφορά και την διοργάνωση.
Δεν περιλαμβάνει την ενημέρωση στο κέντρο : 1€ / άτομο και το γεύμα.

Τρόποι πληρωμής:
 
Κάθε μέλος του Ομίλου για να κατοχυρώσει την συμμετοχή του, πρέπει να εξοφλήσει  το συνολικό ποσό της συμμετοχής του μέχρι τις 5/2/2019, είτε στο γραφείο του ΟμίλουΘ. Σοφούλη 25, Τηλ. 2310 331315 (Καθημερινά 8:30 - 15:00, για άλλη ώρα κλείστε τηλεφωνικά ραντεβού στο 2310 331315 ώρες γραφείου), είτε σε τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θα σας δώσουμε τηλεφωνικά.

Σημειώσεις:
1. Σε περίπτωση που υπάρξει ακύρωση της συμμετοχής, μέχρι 4 ημέρες προ της πραγματοποίησης της εκδρομής  επιστρέφεται το 40%. Εάν όμως αναπληρωθούν οι θέσεις επιστρέφεται το συνολικό ποσό της συμμετοχής. 
2. Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. αντίξοες καιρικές συνθήκες), υπάρξει αναβολή ή ακύρωση της εκδρομής, τότε το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται ολόκληρο ή παραμένει για να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη εκδρομή.
3. Ο Όμιλος διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει μέρος του προγράμματος, εάν και εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ασφαλή μετακίνηση των μελών και την καλύτερη πραγματοποίηση του.