ΕΚΔΡΟΜΕΣ

05.05.2019-00.00.0000

Ορεινή διάσχιση Κασσάνδρας Χαλκιδικής

Η γνωστή  Χερσόνησος της Κασσάνδρα μας αποκαλύπτει άγνωστες γωνιές της. Εκτός από την επίσκεψη και ξενάγηση μας στους αρχαίους και βυζαντινούς θησαυρούς της, θα πεζοπορίσουμε στην ορεινή ραχοκοκαλιά της και θα απολαύσουμε την μοναδική  θέα από την μία πλευρά προς το  Άθω και ταυτόχρονα από την άλλη πλευρά προς τον Όλυμπο.

Πρόγραμμα εκδρομής:

07:45 Συγκέντρωση στο γνωστό χώρο ελεύθερου πάρκινγκ μετά το Ποσειδώνιο.
08:00 Αναχώρηση για Κασσάνδρα
09:15 Επίσκεψη στον Βυζαντινό Πύργο Νέας Φώκαιας  και στο υπόσκαφο Αγίασμα του Αγίου Παύλου. Δυνατότητα για wc και καφεδάκι στο χέρι.
10:30 Αναχώρηση για τον εκπληκτικό Αρχαιολογικό χώρο του Διονύσου και του Ιερού του Άμμωνος Διός.
11:30 Αναχώρηση για την Παλαιοχριστιαννική Βασιλική του Σωλήνα 5ου αιώνα μ.Χ με τα περίφημα ψηφιδωτά (βάδισμα σε χωματόδρομο συνολικά 1800μ.)
12:30 Αναχώρηση για Χανιώτη, αρχή της πεζοπορίας μας.  Δασικός δρόμος 6,3 χιλιομέτρων με κορυφαία θέα σε Άθω, Όλυμπο, Κίσσαβο, Κόλπο Κασσάνδρας και Θερμαϊκό. Ήπιες υψομετρικές κλίσεις και διάρκεια πεζοπορίας 1,30' ώρα.
14:30 (περίπου) άφιξη στον ωραίο οικισμό της Αγίας Παρασκευής. Όσοι δεν θα περπατήσουν, θα φτάσουν με το λεωφορείο στην Αγία Παρασκευή, με κυκλική διαδρομή από Πευκοχώρι και Παλιούρι. Μικρή περιήγηση στο χωριό και επίσκεψη στον επιβλητικό ναό του Τιμίου Προδρόμου, με θέα μοναδική στο Αιγαίο και στ’ αντικρινά βουνά.
15:15 Άφιξη στα λουτρά της Αγίας Παρασκευή. Εγκαταστάσεις εκπληκτικές με θερμαινόμενη εσωτερική και εξωτερική πισίνα. Όσοι δεν κάνουν θερμόλουτρο, μπορούν ν’ απολαύσουν τον καφέ τους σε υπέροχη αίθουσα με θέα στο πέλαγος.
16:30 Γεύμα σε ψαροταβέρνα του χωριού.
19:30-20:00 Αναμενόμενη επιστροφή στην Θεσσαλονίκη.

Σας περιμένουμε για μια συναρπαστική εμπειρία στις μοναδικές ομορφιές της Κασσάνδρας.

Κόστος συμμετοχής:
27€ / άτομο (αναλυτικά 22€ + 5€ΦΠΑ)
Η τιμή περιλαμβάνει την μεταφορά, την ξενάγηση και την διοργάνωση.
Δεν περιλαμβάνει το φαγητό και το λουτρό που είναι 5€/άτομο. Η είσοδος στους αρχαιολογικούς  χώρους είναι δωρεάν.

Σημείωση: Για τα λουτρά καλό θα είναι να έχουμε την δική μας πετσέτα και σαγιονάρες.  Δεν λειτουργούν το μασάζ και η σάουνα την περίοδο αυτή.
 
Τρόποι πληρωμής:
 
Κάθε μέλος του Ομίλου για να κατοχυρώσει την συμμετοχή του, πρέπει να εξοφλήσει  το συνολικό ποσό της συμμετοχής του μέχρι τις 19/4/2019, είτε στο γραφείο του ΟμίλουΘ. Σοφούλη 25, (Καθημερινά 8:30 – 15:00) για άλλη ώρα κλείστε τηλεφωνικά ραντεβού στο 2310331315 (ώρες γραφείου), είτε σε τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θα σας δώσουμε τηλεφωνικά.