ΕΚΔΡΟΜΕΣ

18/11/2018

Εκδρομή στο Πάικο

Η παράδοση των φθινοπωρινών περιηγήσεων στο Πάικο συνεχίζεται. Έτσι, για τέταρτη φορά στα τελευταία χρόνια, θα απολαύσουμε το πανέμορφο βουνό.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής:

07:45 Συγκέντρωση, παρουσίες στο ελεύθερο πάρκιγκ, μετά το Ποσειδώνιο.
08:00 Αναχώρηση με κατεύθυνση προς Γουμένισσα.
09:45-10:15 Επίσκεψη στην ορεινή Μονή Αγίου Ραφαήλ, χτισμένη με εντυπωσιακούς τρούλους στις πλαγιές του Πάϊκου, σε υψόμετρο 600 μέτρων.
10:30-11:00 Στάση για αρωματικό τσάι του βουνού, σε υπαίθριο καλυβάκι, με δυνατότητα αγοράς εξαιρετικών τοπικών προϊόντων όπως κάστανα, μήλα, κυδώνια κ.ά.
11:30 Αρχή της πεζοπορικής διαδρομής πάνω από την Καστανερή, σε υψόμετρο 1.120μ. Είναι μια εκπληκτική κυκλική διαδρομή μήκους 3,5χλμ., παράλληλα με την ροή του Σταβοπόταμου, μέσα σε υπέροχα δάση οξυάς. Στην διαδρομή συναντάμε διαδοχικά 9 ξύλινα γεφυράκια που φέρουν τα αντίστοιχα  ονόματα των 9 Μουσών. Συνολικός χρόνος πορείας: 1:30’ με χαλαρό ρυθμό. Μονοπάτι αρχικά, αρκετά κατηφορικό για να φτάσουμε στην κοίτη του ποταμού και στην συνέχεια ανηφορικό στο τελείωμα (συνολική υψομ. διαφορά 120μ.).
Για όσους δεν επιθυμούν να βαδίσουν το σύνολο της διαδρομής, υπάρχει η δυνατότητα συντομότερης αλλά εξίσου συναρπαστικής πορείας.
13:30-15:00 Μετάβαση με το λεωφορείο στο υψίπεδο των Μεγάλων Λιβαδιών σε υψόμετρο 1.200μ. και γεύμα στην ταβέρνα «ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ» με εξαιρετικά κρέατα, κρασί και τσίπουρο. (μενού: κυρίως πιάτο επιλογής, ανά 4/άτομα, φασόλια γίγαντες, φέτα, σαλάτα, πίτα +κρασί ή τσίπουρο) 12€/άτομο.
15:00 Επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή με κυκλική διαδρομή προς το ιστορικό Σκρά.
15:45-16:45 Χαλαρωτικός περίπατος στο μοναδικής ομορφιάς φθινοπωρινό τοπίο της Γαλάζιας Λίμνης και των καταρρακτών του Σκρά.
19:00-19:30 Αναμενόμενος χρόνος επιστροφής στην Θεσσαλονίκη.
 
 
Σημειώσεις:
1.Για την ασφαλή πεζοπορία μας καλό είναι να είμαστε εφοδιασμένοι με ορειβατικά αντιολισθητικά παπούτσια και βοηθητικό μπατόν.
 2.Στη διάρκεια της εκδρομής θα έχουμε την δυνατότητα να προμηθευτούμε εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα όπως: ορεινές πατάτες Μ. Λιβαδιών,(στην ταβέρνα Μοσχόπολις), κάστανα Γρίβας, μήλα, φασόλια (από το υπαίθριο πάγκο) και το περίφημο τσουρέκι «ΚΙΟΣΗ» με γέμιση κάστανου και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, για το οποίο όμως πρέπει να δοθεί έγκαιρα η παραγγελία από πριν για να ετοιμαστούν: Κόστος:9€/τεμάχιο
 
Εξασφαλίστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας σ΄ αυτή την πολύ ιδιαίτερη εκδρομή.

Η ανάγνωση του άρθρου «ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ» στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ τεύχος Νο 110 Θα σας έδινε πολλές πληροφορίες για την καλύτερη περιήγησή σας στην περιοχή. Δείτε το άρθρο  [εδώ ].
 
Κόστος Συμμετοχής:  
27€ (22€+5€ΦΠΑ)
Περιλαμβάνει: Την μεταφορά και την διοργάνωση. Δεν περιλαμβάνει το γεύμα.

Τρόποι πληρωμής:
 Κάθε μέλος του Ομίλου για να κατοχυρώσει την συμμετοχή του, πρέπει να εξοφλήσει  το συνολικό ποσό της συμμετοχής του μέχρι τις 9/11/2018 είτε στο γραφείο του ΟμίλουΘ. Σοφούλη 25, Τηλ. 2310 331315 (Καθημερινά 8:30 - 15:30, για άλλη ώρα κλείστε τηλεφωνικά ραντεβού στο 2310331315 ώρες γραφείου) είτε σε τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θα σας δώσουμε τηλεφωνικά.

Σημειώσεις:
1. Σε περίπτωση που υπάρξει ακύρωση της συμμετοχής, μέχρι 4 ημέρες προ της πραγματοποίησης της εκδρομής  επιστρέφεται το 40%. Εάν όμως αναπληρωθούν οι θέσεις επιστρέφεται το συνολικό ποσό της συμμετοχής. 
2. Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. αντίξοες καιρικές συνθήκες), υπάρξει αναβολή ή ακύρωση της εκδρομής, τότε το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται ολόκληρο ή παραμένει για να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη εκδρομή.
3. Ο Όμιλος διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει μέρος του προγράμματος, εάν και εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ασφαλή μετακίνηση των μελών και την καλύτερη πραγματοποίηση του.