ΕΚΔΡΟΜΕΣ

30/08/2019

Λήμνος

Και το φετινό καλοκαίρι βάζουμε στους νησιωτικούς μας προορισμούς την μοναδική Λήμνο.  

Στις 4 μέρες που θα έχουμε στην διάθεσή μας, θα φέρουμε σε πέρας ένα πολύ απαιτητικό αλλά πολύ συναρπαστικό περιηγητικό, πεζοπορικό και κολυμβητικό  πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει:
 
  • Γνωριμία και πεζοπορία στις θρυλικές «Αμμοθίνες» σ’ ένα από τα βορειότερα σημεία του νησιού.
  • Επίσκεψη και γνωριμία με το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο των πετρωμάτων του «Φαρακλού»  αληθινά γλυπτά μνημεία της φύσης.
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηφαιστίας, του Ιερού των Καβείρων, της Σπηλιάς του Φιλοκτήτη, της Πολιόχνης.
  • Περιήγηση σε γραφικά παραδοσιακά χωριά και γνωριμία με ντόπιους καλλιτέχνες.
Επίσης πολλές και ποικίλες δραστηριότητες σε διάφορα σημεία του νησιού, ηλιοβασίλεμα στο Κάστρο της Μύρινας, επίσκεψη στο σπηλαιώδες εκκλησάκι της Παναγίας της  Κακαβιώτισσας,  στο Ναυτικό Μουσείο Ν. Κούταλης (πατρίδα του Κουταλιανού), στον Κόλπος του Μούδρου και στο Συμμαχικό Νεκροταφείο, στο μοναδικό Αγίασμα  της Μαρούλας (πηγή που αναβλύζει μέσα από την γη σε βάθος 25 μέτρων, στην παγκοσμίως γνωστή παραλία «Κέρος» για τις δραστηριότητες surfing, και βέβαια καθημερινό μπάνιο στις καλύτερες παραλίες του νησιού. Θα είναι ένα συναρπαστικό 4ήμερο που θα αποτελέσει την ωραιότερη καλοκαιρινή θαλασσινή μας ανάμνηση πριν την έλευση του φθινοπώρου.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου  στις 12:30 επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο (από το ελεύθερο πάρκινγκ μετά το Ποσειδώνιο)  για να μας μεταφέρει στην Καβάλα. Στην συνέχεια 16:00 μπαίνουμε στο πλοίο και στις 20:30 φτάνουμε στην Μύρινα, το λιμάνι της Λήμνου.

Η επιστροφή από την Λήμνο είναι την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 18:00. Επιβιβαζόμαστε στο πλοίο (Express Πήγασος) και φτάνουμε στην Καβάλα στις 22:30. Εκεί μας περιμένει το λεωφορείο που θα μας μεταφέρει στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικό πρόγραμμα μέρα-μέρα θα ανακοινωθεί κοντά στην αναχώρησή μας.

Κόστος συμμετοχής

434 € για μονόκλινο (350€ + ΦΠΑ 84€)
366 € / κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο (αναλυτικά 295€ + ΦΠΑ 71€)
348€ / κατ’ άτομο σε  τρίκλινο (280€ + ΦΠΑ 67€)

Στην  τιμή περιλαμβάνονται:
  • Τα μεταφορικά  από Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Θεσσαλονίκη με λεωφορείο. 
  • Τα ακτοπλοϊκά από Καβάλα-Λήμνο-Καβάλα με αριθμημένη θέση.
  • Όλες οι μετακινήσεις με λεωφορείο εντός νησιού.
  • Το κόστος διαμονής με πρωινό για 4 διανυκτερεύσεις (Ξενοδοχείο Ήφαιστος 50μ. από την θάλασσα)
  • Το κόστος ξενάγησης στους αρχαιολογικούς χώρους.
  • Η οργάνωση και εκτέλεση της εκδρομής από 2 συνοδούς.
Δεν συμπεριλαμβάνονται:
Τα γεύματα  και οι είσοδοι στους αρχαιολογικούς χώρους (2€ / άτομο και μειωμένο 1€).

Σημαντική σημείωση:

Επειδή η συγκεκριμένη εκδρομή έχει κάποιες ιδιαιτερότητες θα θέλαμε η δήλωση συμμετοχής να είναι ονομαστική και να συνοδεύεται απαραίτητα από προκαταβολή 40€/ κατ’ άτομο για να κλειστούν οι ακτοπλοϊκές θέσεις μέχρι τις 31/5/2019.
Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31/07/2019.

Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
 
Τρόποι πληρωμής:
 
α) Μετρητά στο γραφείο του Ομίλου: Θ. Σοφούλη 25, Τηλ. 2310 331315 (Καθημερινά 8:30 - 15:00, για άλλη ώρα κλείστε τηλεφωνικά ραντεβού στο 2310331315 ώρες γραφείο).
β) Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θα σας δώσουμε τηλεφωνικά.

Απαραίτητη η ανάγνωση του άρθρου «Λήμνος» στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ τεύχος 111.  Θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την καλύτερη περιήγησή σας στο νησί.  (δείτε το άρθρο εδώ). Το κόστος αγοράς του τεύχους είναι για σας 2€

 
Σημειώσεις:
1.  Η κατάθεση να είναι ονομαστική. Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση μέσω web banking μεταξύ διαφορετικών τραπεζών η τράπεζα θα χρεώσει έξοδα για τη συναλλαγή τα οποία επιβαρύνουν εσάς. Γι αυτό είναι προτιμότερο η μεταφορά των χρημάτων να γίνεται μεταξύ ίδιων τραπεζών.
2. Σε περίπτωση που υπάρξει ακύρωση της συμμετοχής, 15 ημέρες προ της πραγματοποίησης της εκδρομής  επιστρέφεται το 40% (εκτός των ακτοπλοϊκών). Εάν όμως αναπληρωθούν οι θέσεις επιστρέφεται το συνολικό ποσό της συμμετοχής.
3. Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. αντίξοες καιρικές συνθήκες), υπάρξει αναβολή ή ακύρωση της εκδρομής, τότε το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται ολόκληρο ή παραμένει για να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη εκδρομή , πλην του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
4. Ο Όμιλος διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει μέρος του προγράμματος, εάν και εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ασφαλή μετακίνηση των μελών.