ΤΕΥΧΟΣ 72

Νοέμβριος 2009

ΘΕΜΑΤΑ

  • Όρος Πίνοβο
  • Διάσχιση Λάκμου με 4Χ4
  • Ελασσόνα
  • Ορειβατώντας στα υψίπεδα της Στρογγούλας
  • Βαρβίτσα
  • Δρυμώνας. Στα ορεινά της Τριχωνίδας
  • Η εξερεύνηση του Κολοσσού... των σπηλαίων
  • Δάσος Φολόης: Στο μονοπάτι της γραβάτας

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΚΔΟΤΗ

Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
 
 Αγαπητοί μου φίλοι,
 
Φαίνεται πως έχετε την περιήγηση στο αίμα σας. Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιθυμία σας για περισσότερα ταξιδιωτικά θέματα στην ύλη του περιοδικού. Αυτή τουλάχιστον είναι η τάση που προκύπτει από τις απαντήσεις σας, στο Ερωτηματολόγιο που σας ζητήσαμε να συμπληρώσετε στους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς. Μας είναι γνωστή, βέβαια, η αγάπη σας για την περιήγηση και την φύση. Χάρις σ’ αυτήν την αγάπη, άλλωστε, ανήκετε στην μεγάλη – και εκλεκτή – οικογένεια των αναγνωστών και συνδρομητών του περιοδικού. Απλά, δεν φανταζόμασταν, ότι θα επιθυμούσατε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή ταξιδιωτικών άρθρων στην θεματολογία του τεύχους. Και μάλιστα άρθρων, που εκτός από διαδρομές πεζοπορικές και ορειβατικές, θα περιλαμβάνουν και πιο εξειδικευμένα οδοιπορικά για αυτοκίνητα 4Χ4.
Στο παρόν τεύχος, λοιπόν, δημοσιεύεται για πρώτη φορά ένα άρθρο αποκλειστικά για κατόχους αυτοκινήτων 4 Χ 4.
Ως γνήσιοι περιηγητές, που είστε οι περισσότεροι, επιζητάτε προορισμούς και προτάσεις σε τόπους κατά το δυνατόν έξω από τις στράτες του μαζικού τουρισμού, κυρίως σε καταλύματα μικρά και οικογενειακά, με φιλοξενία ανθρώπινη και θερμή.
Με τέτοιου είδους κριτήρια προσπαθούμε να υποστηρίζουμε τόσα χρόνια τις προτάσεις και επιλογές μας. Δεν είναι πάντα εύκολο. Πολλές φορές χρειάζεται να διανύουμε μεγάλες αποστάσεις για να ανακαλύψουμε έναν αυθεντικό περιηγητικό προορισμό σε κάποια απόκρυφη γωνιά της χώρας.
Η ικανοποίηση όμως τότε είναι μεγάλη. Και γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, όταν μας ανακοινώνετε τα ενθουσιώδη σας σχόλια για την συνολική ποιότητα που έχετε συναντήσει σ’ αυτούς τους προορισμούς.
Θα χρειάζονταν πολλές σελίδες, αγαπητοί φίλοι, για να σας εκθέσω τα ευρήματα από τις απαντήσεις σας. Όπως ίσως διαπιστώσατε στα τελευταία τεύχη, έχουμε ήδη αρχίσει να ενσωματώνουμε τις σημαντικότερες υποδείξεις σας.
Εκείνο που είναι αδύνατον να μεταβάλουμε, είναι ο σεβασμός μας στην ελληνική γλώσσα και σε κάποιες θεμελιώδεις φιλοσοφίες και αρχές, πάνω στις οποίες βασίζεται τόσα χρόνια η διαδρομή του περιοδικού. Οι συνεργάτες μου κι εγώ σας ευχαριστούμε θερμά για το έμπρακτο ενδιαφέρον και την συμπαράστασή σας στην προσπάθειά μας για μια ποιοτικότερη περιήγηση στην Ελλάδα.

Θεόφιλος Μπασγιουράκης

ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΛΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (ΜΗ.Τ.Ε.): 0933Ε60000205901