41

Σεπτέμβριος 2004

38-45

Στρατιωτικό Μουσείο Νυμφαίας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το οχυρό της Νυμφαίας, μέσα σε στοά του οποίου λειτουργεί από το έτος 2000 το Στρατιωτικό Μουσείο, μπορεί κανείς να το επισκεφτεί ελεύθερα κάθε Κυριακή, τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας όμως θα πρέπει να λάβει έγκριση που χορηγείται από την 29η ΤΑΞΕΑ "Πόγραδετς", που εδρεύει στην Κομοτηνή. Για να βρει δε το οχυρό θα πρέπει να ανηφορίσει το δρόμο πάνω από το βυζαντινό φρούριο Νυμφαίας, στο οποίο θα φθάσει περνώντας μέσα από το αισθητικό δάσος. Η απόσταση του οχυρού από την Κομοτηνή είναι 17 χλμ.

Κείμενο: Δρ. Μαίρη Μπελογιάννη

Φωτογραφίες: Βάλια Δημητροπούλου

ΑΓΟΡΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για να διαβάσετε το άρθρο πατήστε ΕΔΩ

ΘΡΑΚΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

T39 / Φυσικό περιβάλλον / ΘΡΑΚΗ /

Μαρώνεια, το σπήλαιο του Κύκλωπα Πολύφημου

Μαρώνεια, το σπήλαιο του Κύκλωπα Πολύφημου
Με εξαίσιο λιθωματικό διάκοσμο και μεγάλο πλούτο ζωντανών οργανισμών, το Σπήλαιο της Μαρώνειας είναι από τα πιο ενδιάφεροντα της Ελλάδας.
T118 / Φυσικό περιβάλλον / ΘΡΑΚΗ /

Ασπροπάρης … ο πιο απειλούμενος γύπας στην Ευρώπη

Ασπροπάρης … ο πιο απειλούμενος γύπας στην Ευρώπη
Ο ασπροπάρης είναι ο μοναδικός γύπας, από τα τέσσερα είδη γύπα της Ελλάδας, που το χειμώνα μεταναστεύει στην Αφρική. Με την ντελικάτη εμφάνιση του δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος. Γι’αυτόν τον “δικό” μου γύπα θα αναφερθώ στο κείμενό μου.
T119 / Φυσικό περιβάλλον / ΘΡΑΚΗ /

Τσακάλι, Canis aureus

Τσακάλι, Canis aureus
Το τσακάλι πρωταγωνιστεί σε παραμύθια και τίτλους μυθιστορημάτων στην παγκόσμια λογοτεχνία. Κατείχε ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αρχαία Αιγυπτιακή θρησκεία. 

ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΛΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (ΜΗ.Τ.Ε.): 0933Ε60000205901