42

Νοέμβριος 2004

σελ.34-43

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

​​Αλήθεια, τι μπορεί να προκύψει όταν μια νέα γυναίκα, δυναμική, δραστήρια, απαιτητική, με υψηλή αισθητική αλλά και με ματιά διεισδυτική που ακουμπά τον άνθρωπο και τα τέχνεργά του με αγάπη αποφασίσει να καταθέσει μιαν απίστευτη ερευνητική δουλειά χρόνων και μιαν ανυπολόγιστη σε αξία συλλογή έργων τέχνης σ' ένα εντυπωσιακό πέτρινο νεοκλασικό του τέλους του 19ου αι. που το αποκατέστησε η ίδια με αρωγό την οικογένειά της; Να σας πω τι μπορεί να προκύψει: ένα ξεχωριστό Εθνολογικό Μουσείο, ένας πρότυπος μουσειακός χώρος, όπου αξίζει να αφιερώσει κανείς τον ελεύθερό του χρόνο, διότι θα πάρει πολλά και σε πολλά επίπεδα.

Κείμενο: Δρ. Μαίρη Μπελογιάννη

Φωτογραφίες: Φωτ. Αρχείο Μουσείου

ΑΓΟΡΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για να διαβάσετε το άρθρο πατήστε ΕΔΩ

ΘΡΑΚΗ, Αλεξανδρούπολη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

T39 / Φυσικό περιβάλλον / ΘΡΑΚΗ /

Μαρώνεια, το σπήλαιο του Κύκλωπα Πολύφημου

Μαρώνεια, το σπήλαιο του Κύκλωπα Πολύφημου
Με εξαίσιο λιθωματικό διάκοσμο και μεγάλο πλούτο ζωντανών οργανισμών, το Σπήλαιο της Μαρώνειας είναι από τα πιο ενδιάφεροντα της Ελλάδας.
T118 / Φυσικό περιβάλλον / ΘΡΑΚΗ /

Ασπροπάρης … ο πιο απειλούμενος γύπας στην Ευρώπη

Ασπροπάρης … ο πιο απειλούμενος γύπας στην Ευρώπη
Ο ασπροπάρης είναι ο μοναδικός γύπας, από τα τέσσερα είδη γύπα της Ελλάδας, που το χειμώνα μεταναστεύει στην Αφρική. Με την ντελικάτη εμφάνιση του δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος. Γι’αυτόν τον “δικό” μου γύπα θα αναφερθώ στο κείμενό μου.
T119 / Φυσικό περιβάλλον / ΘΡΑΚΗ /

Τσακάλι, Canis aureus

Τσακάλι, Canis aureus
Το τσακάλι πρωταγωνιστεί σε παραμύθια και τίτλους μυθιστορημάτων στην παγκόσμια λογοτεχνία. Κατείχε ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αρχαία Αιγυπτιακή θρησκεία. 

ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΛΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (ΜΗ.Τ.Ε.): 0933Ε60000205901