81

Μάιος 2011 - TEYXOΣ EΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

σελ 16-51

Λιμνοθάλασσα Κορισσίων

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στο νοτιοδυτικό τελείωμα της Κέρκυρας, σ’ ένα από τα στενότερα σημεία του νησιού, παρεμβάλλεται μια γαλάζια πινελιά. Είναι η Λίμνη ή –ακριβέστερα- η Λιμνοθάλασσα Κορισσίων αφού, μια στενή διώρυγα επιτρέπει την επικοινωνία των νερών της θάλασσας με τη λίμνη.

Λαυράκια, τσιπούρες, κέφαλοι και χέλια είναι τα –περίφημα για την νοστιμιά τους- αλιεύματα της λίμνης. Αυτά, ωστόσο, που την κάνουν ξεχωριστή είναι τα 130 περίπου είδη πουλιών και η «Έρημος». Είναι η μεγάλη αμμουδερή έκταση που παρεμβάλλεται ανάμεσα στην θάλασσα και τη λίμνη, που δημιουργεί εικόνες ασύλληπτης ομορφιάς.

Κείμενο: Θεόφιλος Μπασγιουράκης

Φωτογραφίες: Άννα Καλαϊτζή

Λιμνοθάλασσα, Αμμοθίνες, Παραλία Ίσσου, Αμμουδερή έκταση της Ερήμου κατάσπαρτη από Κέδρα
Παραδοσιακή αλιεία στην Λιμνοθάλασσα και στα Διβάρια

ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ

Κέρκυρα, σχεδόν δίπλα μας

Εγνατία Οδός. Άλλαξε οριστικά τις ταξιδιωτικές συνήθειες και τις δυνατότητες µετακίνησης του βορειοελλαδίτικου πληθυσµού. Κάποτε, στα χρόνια της περιβόητης «Κατάρας», για να φτάσουµε από τη Θεσσαλονίκη ως την Κέρκυρα, χρειαζόµασταν 10 ώρες. Που τον χειµώνα γίνονταν περισσότερες. Σήµερα, στον µισό σχεδόν χρόνο, τα βήµατά µας αντηχούν στα πλακόστρωτα καντούνια της γραφικότατης πρωτεύουσας του νησιού.

Μέσα Μάρτη. Αφήνουµε πίσω µας τις καταχνιές, τις χαµηλές θερµοκρασίες του Μετσόβου και τα χιονισµένα του βουνά και κατηφορίζουµε στα εύκρατα κλίµατα των Ιόνιων ακτών. Λεµονιές στην Ηγουµενίτσα και ήλιος ζεστός, τραπεζάκια έξω και ρούχα ελαφρά. Παίρνουµε το καράβι και σε λιγότερο από δυο ώρες βγαίνουµε στην Κέρκυρα. Κάθε σηµείο της πόλης αναδίδει τις δροσερές πνοές, την σφριγηλή ωραιότητα της άνοιξης.

∆ίπλα στο κέντρο αλλά σε ήσυχη γειτονιά, το ξενοδοχείο «BELLA VENEZIA» µας υποδέχεται ροµαντικό και ελκυστικό. Το νεοκλασσικό του κτίριο, που κάποτε στέγαζε το Γυµνάσιο Θηλέων, έξοχα ανακαινισµένο πια, αποπνέει την αρχοντιά µιας άλλης εποχής. Οι αναπαυτικοί καναπέδες στον χώρο της Reception µας προσκαλούν για λιγόλεπτη χαλάρωση µ’ ένα καφεδάκι. Αµέσως µετά ξεκινάµε για τον νότο.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το Άρθρο απαιτούνται
1 €

Διαθέσιμα:
0 €

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

T69 / Περιήγηση / Κέρκυρα /

Κέρκυρα

Κέρκυρα
Περιηγήσεις στον Παντοκράτορα. Όχι στις πήλινες στάμνες με τα πλήθη των τουριστών αλλά στους παραδοσιακούς οικισμούς με τις ωραιότατες εκκλησιές, τους αιωνόβιους ελαιώνες, τη λουλουδιασμένη φύση και τα παμπάλαια μονοπάτια.
T92 / Περιήγηση / Κέρκυρα /

Μουσείο Μουσικής

Μουσείο Μουσικής

Η πανέμορφη Κέρκυρα, εκτός από τις πολλαπλές ιδιαιτερότητές της, μπορεί να περηφανεύεται για το πρώτο –και μοναδικό στο είδος του- Μουσικό Μουσείο, με πληθώρα ιστορικών κειμηλίων και εκθεμάτων από τον χώρο της μουσικής.

ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ, Κέρκυρα, Λευκίμμη

Αξία Άρθρου: 1 €