T80 / Περιήγηση / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /

Απρόσμενος Χελμός

Απρόσμενος Χελμός
Παρά τις δυσμενείς προβλέψεις καιρού, ο Κυριάκος Παπαγεωργίου επιχειρεί μια επίσκεψη στον Χελμό, όπου με πολικές θερμοκρασίες και άφθονο χιόνι, ζει στιγμές πολύ ξεχωριστές.
T79 / Περιήγηση / Αρκαδία /

Δήμητρα Γορτυνίας

Δήμητρα Γορτυνίας
Όταν για πρώτη φορά ακούσαμε για την Δήμητρα Αρκαδίας, ψάχναμε να την βρούμε στον χάρτη. Γνωρίζαμε πολύ καλά την Δημητσάνα, την Καρύταινα, τη Στεμνίτσα, τα Λαγκάδια, τη Βυτίνα… και, μολονότι δεν μας ήταν άγνωστη η τεχνητή λίμνη του Λάδωνα ποταμού, ποτέ δεν είχε τύχει να προχωρήσουμε λίγα χιλιόμετρα δυτικότερα ως την Δήμητρα.
T78 / Περιήγηση / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /

Ξηροκάμπι Λακωνίας

Ξηροκάμπι Λακωνίας
Στους ανατολικούς πρόποδες του Ταϋγέτου, ανακαλύπτουμε το Ξηροκάμπι, που μόνον Ξηροκάμπι δεν είναι, αφού εκεί στραγγίζουν τα νερά από τα χιόνια του Ταϋγέτου και τις πολυάριθμες πηγές.
 
T78 / Περιήγηση / Καβάλα /

Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Παλιάς Καβάλας

Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Παλιάς Καβάλας
Άλλοτε ήταν το ρέμα με τους νερόμυλους και τις νεροτριβές της Παλιάς Καβάλας. Σήμερα είναι ένα πλατανοσκέπαστο μονοπάτι, με αναστηλωμένο νερόμυλο και ασίγαστη ροή πεντακάθαρου νερού.
T77 / Περιήγηση / ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ /

Κύθηρα

Κύθηρα
Εκεί όπου κατά τον μύθο γεννήθηκε η Αφροδίτη, στο θρυλικό νησί των Κυθήρων, ανακαλύπτουμε υπέροχες παραλίες, μνημεία μεσαιωνικά και βυζαντινά κι ένα φυσικό περιβάλλον με λιμνούλες και καταρράκτες απίστευτης ομορφιάς.
T77 / Περιήγηση / Χαλκιδική /

Τα νησάκια της Βουρβουρού

Τα νησάκια της Βουρβουρού
Πάνω από 10 μικρά και μεγάλα νησάκια, στενοί δίαυλοι και κρυμμένες αρχαιότητες, μαγευτικές αμμουδιές και διάφανα νερά. Είναι η Βουρβουρού στην Σιθωνία Χαλκιδικής, ένας προορισμός πραγματικά εξωτικός.
T77 / Περιήγηση / Φθιώτιδα /

Σπερχειός

Σπερχειός
Αναζητώντας το φθινόπωρο κοντά στην Αθήνα φτάνουμε στη Φθιώτιδα κι ανακαλύπτουμε το εκπληκτικό πλατανόδασος του Σπερχειού ποταμού, την όμορφη κωμόπολη της Σπερχειάδας, το μικρό ορεινό χωριό της Γραμμένης Οξυάς.
T76 / Περιήγηση / Φούρνοι /

Φούρνοι Κορσεών

Φούρνοι Κορσεών
Ανάμεσα στο Τρίγωνο, όχι των Βερμούδων αλλά της Ικαρίας, της Σάμου και της Πάτμου αναδύονται, το ένα μετά το άλλο, τα μικρά και μεγάλα νησάκια του Πολύνησου των Φούρνων.
T76 / Περιήγηση / Δωδεκάνησα /

Λακκί Λέρου

Λακκί Λέρου
Το Λακκί της Λέρου, ένα άσημο ψαροχώρι μέχρι το 1930, μεταμορθώθηκε με τα έργα των Ιταλών στο περίφημο Porto Lago, μια νέα πόλη, που από αρχιτεκτονική άποψη θεωρείται στον κόσμο μοναδική.
 
T76 / Περιήγηση / ΗΠΕΙΡΟΣ /

Σαγιάδα, στις ΒΔ εσχατιές της Ηπείρου

Σαγιάδα, στις ΒΔ εσχατιές της Ηπείρου
Στο βορειοδυτικό άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, στα σύνορα με την Αλβανία, η Σαγιάδα μας χαρίζει ένα ανεξάντλητο πλούτο από απρόσμενα αξιοθέατα φυσιολατρικά, αρχαιολογικά και ιστορικά.
 
T75 / Περιήγηση / Λακωνία /

Οδοιπορώντας στη Μέσα Μάνη

Οδοιπορώντας στη Μέσα Μάνη
Η Μάνη, αυτή η τόσο ιδιαίτερη γωνιά στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας, εξακολουθεί να μας εκπλήσει με τα αθέατα μονοπάτια, τους μικρούς άγνωστους οικισμούς και τους μοναχικούς ανθρώπους που κατοικούν σ΄αυτούς.
 
T74 / Περιήγηση / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /

Φάρος Κάβο Μαλέα

Φάρος Κάβο Μαλέα
Το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και η ευαισθησία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπλαση του ιστορικού Φάρου του Μαλέα και την εκ νέου εγκατάσταση των συμπαθών φαροφυλάκων.
 
T74 / Περιήγηση /

Λευκάδα: Περιηγήσεις στα Δυτικά

Λευκάδα: Περιηγήσεις στα Δυτικά
Δράγανο, μικρός ημιορεινός οικισμός στα δυτικά της Λευκάδας, με παραδοσιακά σπίτια, ωραίο φυσικό περιβάλλον και άμεση πρόσβαση στις διάσημες ακτές Πόρτο Κατσίκι, Γιαλό και Εγκρεμνούς.
 
T73 / Περιήγηση / Φωκίδα /

Παρνασσός

Παρνασσός
Τέλη Νοέμβρη στον Δήμο Παρνασσού δεν βλέπουμε χιόνι στις κορυφές αλλά ανακαλύπτουμε δασικές διαδρομές, φθινοπωρινά τοπία και αρχαιολογικούς χώρους απαράμιλλης ομορφιάς.
T73 / Περιήγηση / Δράμα /

Παγονέρι Δράμας

Παγονέρι Δράμας
Στις εσχατιές της Δράμας, πολύ κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία, μας υποδέχεται το παραδοσιακό Παγονέρι και μας εκπλήσσει με την γραφικότητά του.
T73 / Περιήγηση / Ιωάννινα /

Δίκορφο Ζαγορίου

Δίκορφο Ζαγορίου
Από τους γραφικότερους και πιο παραδοσιακούς οικισμούς του Ζαγοριού το Δίκορφο, χαρίζει στους επισκέπτες του απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον, πανέμορφα μονοπάτια και υψηλού επιπέδου φιλοξενία.

ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΛΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (ΜΗ.Τ.Ε.): 0933Ε60000205901