T76 / Περιήγηση / ΗΠΕΙΡΟΣ /

Σαγιάδα, στις ΒΔ εσχατιές της Ηπείρου

Σαγιάδα, στις ΒΔ εσχατιές της Ηπείρου
Στο βορειοδυτικό άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, στα σύνορα με την Αλβανία, η Σαγιάδα μας χαρίζει ένα ανεξάντλητο πλούτο από απρόσμενα αξιοθέατα φυσιολατρικά, αρχαιολογικά και ιστορικά.
 
T75 / Περιήγηση / Λακωνία /

Οδοιπορώντας στη Μέσα Μάνη

Οδοιπορώντας στη Μέσα Μάνη
Η Μάνη, αυτή η τόσο ιδιαίτερη γωνιά στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας, εξακολουθεί να μας εκπλήσει με τα αθέατα μονοπάτια, τους μικρούς άγνωστους οικισμούς και τους μοναχικούς ανθρώπους που κατοικούν σ΄αυτούς.
 
T74 / Περιήγηση / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /

Φάρος Κάβο Μαλιά

Φάρος Κάβο Μαλιά
Το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και η ευαισθησία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπλαση του ιστορικού Φάρου του Μαλέα και την εκ νέου εγκατάσταση των συμπαθών φαροφυλάκων.
 
T74 / Περιήγηση /

Λευκάδα: Περιηγήσεις στα Δυτικά

Λευκάδα: Περιηγήσεις στα Δυτικά
Δράγανο, μικρός ημιορεινός οικισμός στα δυτικά της Λευκάδας, με παραδοσιακά σπίτια, ωραίο φυσικό περιβάλλον και άμεση πρόσβαση στις διάσημες ακτές Πόρτο Κατσίκι, Γιαλό και Εγκρεμνούς.
 
T73 / Περιήγηση / Φωκίδα /

Παρνασσός

Παρνασσός
Τέλη Νοέμβρη στον Δήμο Παρνασσού δεν βλέπουμε χιόνι στις κορυφές αλλά ανακαλύπτουμε δασικές διαδρομές, φθινοπωρινά τοπία και αρχαιολογικούς χώρους απαράμιλλης ομορφιάς.
T73 / Περιήγηση / Δράμα /

Παγονέρι Δράμας

Παγονέρι Δράμας
Στις εσχατιές της Δράμας, πολύ κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία, μας υποδέχεται το παραδοσιακό Παγονέρι και μας εκπλήσσει με την γραφικότητά του.
T73 / Περιήγηση / Ιωάννινα /

Δίκορφο Ζαγορίου

Δίκορφο Ζαγορίου
Από τους γραφικότερους και πιο παραδοσιακούς οικισμούς του Ζαγοριού το Δίκορφο, χαρίζει στους επισκέπτες του απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον, πανέμορφα μονοπάτια και υψηλού επιπέδου φιλοξενία.
T73 / Περιήγηση / Κορινθία /

Ταρσός Κορινθίας

Ταρσός Κορινθίας
Ήταν μέσα της δεκαετίας του ’60. Το μικρό 12θέσιο πουλμανάκι ανηφόριζε μουγκρίζοντας το χωματόδρομο από την Εβροστίνα της Δυτικής Κορινθίας προς το Σαραντάπηχο και την περιοχή του Φενεού. Σε κάποια στροφή, σαν μια τεράστια ασήκωτη μπάρα, ένα μεγάλο έλατο πεσμένο κάθετα στο δρόμο, έβαλε γρήγορα τέλος στην εκδρομή και στις φιλοδοξίες μου ν’ ανέβω στους γιγαντιαίους βράχους του Ταρσού. «Δεν πειράζει, παιδί είσαι ακόμα. Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου και στην ερειπωμένη βυζαντινή μικροπολιτεία του Ταρσού και στην Παναγιά του Βράχου και στο θρυλικό Κάστρο των Σφυρών, ν’ ανέβεις κάποτε», μού ‘χε πει ο πατέρας μου, ενώ εγώ κλωτσούσα με θυμό το πεσμένο έλατο. 
T72 / Περιήγηση / ΘΕΣΣΑΛΙΑ /

Ελασσόνα

Ελασσόνα
Πόλη με πλούσια εδάφη και προϊόντα, με βυζαντινά μνημεία και κίνηση ζωηρή, η Ελασσόνα χαρίζει επιπλέον, σε ντόπιους και επισκέπτες, μια ήρεμη και ανθρώπινη ζωή.
T72 / Περιήγηση / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /

Βαρβίτσα

Βαρβίτσα
Τόπος ορεινός και ωραίος, με εξαιρετικά προϊόντα και άφθονα νερά, η Βαρβίτσα στις δυτικές πλαγιές του Πάρνωνα είναι, με υψόμετρο 1200 μέτρων, ο πιο ορεινός οικισμός της Λακωνίας.
T71 / Περιήγηση / Μαγνησία /

Λαύκος - Νότιο Πήλιο

Λαύκος - Νότιο Πήλιο
Αρχοντικά και νεοκλασσικά εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, πλατεία με αιωνόβια κυπαρίσσια, δυο μουσεία και κίνηση όλο το χρόνο ζωηρή. Είναι το αρχοντοχώρι του Λαύκου, προορισμός στο Ν. Πήλιο, επιθυμητός κάθε εποχή.
T71 / Περιήγηση / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /

Στην παραλία του Φωκιανού και στο χωριό Πηγάδι

Στην παραλία του Φωκιανού και στο χωριό Πηγάδι
Στην νοτιότατη γωνιά της Αρκαδίας, εκεί όπου η ανάσα του ελατοσκέπαστου Πάρνωνα ενώνεται με την δροσερή αγκαλιά της θάλασσας του Μυρτώου, ανακαλύπτουμε τον μοναδικής ωραιότητας όρμο του Φωκιανού.
T70 / Περιήγηση / Βόρειο Αιγαίο /

Δυτική Ικαρία

Δυτική Ικαρία
Εξωτικές αμμουδερές παραλίες, τουριστικά ανεπτυγμένα αλλά και μοναχικά χωριά, μαγευτικά φαράγγια και σηματοδοτημένα μονοπάτια, καθιστούν την Δυτική Ικαρία, μοναδικό προορισμό για αυθεντικούς περιηγητές.
T70 / Περιήγηση / ΚΡΗΤΗ /

Καπετανιανά Ηρακλείου

Καπετανιανά Ηρακλείου
Από τα Καπετανιανά, στις πλαγιές των Αστερουσίων, αγναντεύουμε το Λιβυκό, απολαμβάνουμε την ασύγκριτη φιλοξενία του Μάρκου Σκορδαλάκη στις παραδοσιακές κατοικίες Θαλόρη.
T69 / Περιήγηση / Κέρκυρα /

Κέρκυρα

Κέρκυρα
Περιηγήσεις στον Παντοκράτορα. Όχι στις πήλινες στάμνες με τα πλήθη των τουριστών αλλά στους παραδοσιακούς οικισμούς με τις ωραιότατες εκκλησιές, τους αιωνόβιους ελαιώνες, τη λουλουδιασμένη φύση και τα παμπάλαια μονοπάτια.
T69 / Περιήγηση / Άρτα /

Κορωνησία

Κορωνησία
Μια στενή γλώσσα στεριάς, μήκους 5 περίπου χιλιομέτρων, συνδέει την ακτή της Σαλαώρα με την πανέμορφη Κορωνησία, που μισό αιώνα πριν ήταν ένα νησάκι στην καρδιά του Αμβρακικού.