T87 / Μνημεία / Κορινθία /

Μουσείο Στυμφαλίας

Μουσείο Στυμφαλίας

Εγκατεστημένο σε περίοπτη θέση στη Λεκάνη της Στυμφαλίας, το ομώνυμο Μουσείο εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους με τα εκθέματα για το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα της Στυμφαλίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

T83 / Μνημεία / Αλεξανδρούπολη /

Τα κάστρα του Άβαντα

Τα κάστρα του Άβαντα

Μια αναπνοή από την πόλη της Αλεξανδρούπολης μα τόσο άγνωστα στο ευρύ κοινό, τα βυζαντινά κάστρα του Ποταμού και του Άβαντα περιμένουν να τ’ ανακαλύψουμε.

T81 / Μνημεία / Λασίθι /

Σπιναλόγκα

Σπιναλόγκα

Νησάκι οχυρωμένο από τους Ενετούς η Σπιναλόγκα αποτέλεσε από το 1905 ως το 1957 τόπο απάνθρωπης εξορίας των λεπρών. Σήμερα θεωρείται από τα πρώτα αξιοθέατα της Κρήτης. 

T81 / Μνημεία / Θεσσαλονίκη /

Αρχαία Καλίνδοια

Αρχαία Καλίνδοια

Μόλις 50 χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσ/νίκης ανακαλύπτουμε ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΙΝΔΟΙΑ και ζούμε την μοναδική εμπειρία της ξενάγησης από τον Αρχαιολόγο-ανασκαφέα Κώστα Σισμανίδη.

T80 / Μνημεία / Χαλκιδική /

Αρχαία Στάγειρα

Αρχαία Στάγειρα

Η επίσκεψη στα Αρχαία Στάγειρα, την γενέτειρα του Αριστοτέλη μετατρέπεται -με την ξενάγηση του αρχαιολόγου Κώστα Σισμανίδη- σε μια συναρπαστική περιπλάνηση στα μονοπάτια της ιστορίας.

T77 / Μνημεία / Σέρρες /

Κερκίνη, Οχυρό Ιστιμπέη

Κερκίνη, Οχυρό Ιστιμπέη
Σκαρφαλωμένο στα 1.340 μέτρα, ανάμεσα σε πυκνά δάση φυλλοβόλων, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία θα έλεγε κανείς (αν μπορούσε να ξεχάσει τα μόλις 250 μέτρα που το χωρίζουν από τη Βουλγαρία -απόσταση που καθόρισε την τραγική ιστορία του) βρίσκεται το "Οχυρό" όπως λέγεται σήμερα.
T74 / Μνημεία / Φθιώτιδα /

Oι Φθιώτιδες Θήβες

Oι Φθιώτιδες Θήβες
Κατά τη διάρκεια των εργασιών εκσκαφής ήρθαν στην επιφάνεια τεράστιες γρανιτόπλακες που αποτελούσαν τμήματα και θραύσματα από τις κερκίδες ενός αρχαίου ελληνικού θεάτρου, του οποίου την ταυτότητα η αρχαιολόγος και Προϊσταμένη της ΙΓ’ Εφορείας Ιστορικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων  κ. Βασιλική Αδρύμη  χρονολόγησε στον 4ο π.Χ. αιώνα.
T56 / Μνημεία / ΗΠΕΙΡΟΣ /

Αρχαία Νικόπολης

Αρχαία Νικόπολης
Στους λοφίσκους του Αμβρακικού, πάνω από την Πρέβεζα, τα ερείπια της αρχαίας Νικόπολης θυμίζουν την ιστορική νίκη του Αύγουστου στην Ναυμαχία του Ακτίου.
T56 / Μνημεία / ΗΠΕΙΡΟΣ /

Μονή Στομίου

Μονή Στομίου
Η Μονή έρημη, κλειστή, χωρίς μοναχούς, χωρίς μια ψαλμωδία ή - έστω ένα - καντήλι αναμμένο. Καθώς, μουσκεμένος ως το κόκκαλο, έπαιρνα το δρόμο της επιστροφής για τα εγκόσμια, μια μεγάλη επιθυμία γεννιόταν μέσα μου: κάποια μέρα να επιστρέψω, κι αν ήταν δυνατόν, να ζήσω την εμπειρία μιας νύχτας στη Μονή… Η μέρα αυτή έφτασε.
 
T55 / Μνημεία / ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ /

Πυθαγόρειο Σάμου, η θαυμαστή αρχαιότητα

Πυθαγόρειο Σάμου, η θαυμαστή αρχαιότητα
Μετά το καλοκαιρινό του πρόσωπο, το Πυθαγόρειο της Σάμου μας αποκαλύπτει, με την πένα του αρχαιολόγου Κων. Τσάκου, την τεράστιας σημασίας αρχαιολογική του κληρονομιά.
T54 / Μνημεία / Κυκλάδες /

Μήλος, θρησκευτικά μνημεία

Μήλος, θρησκευτικά μνημεία
Το νησί που έγινε παγκόσμια γνωστό για την περίφημη "Αφροδίτη" του, μας αποκαλύπτει εδώ το λιγότερο γνωστό, χριστιανικό του πρόσωπο, μέσα από τις κατακόμβες και τους πολυάριθμους ναούς.
T49 / Μνημεία / Κυκλάδες /

SOS Tήνος: Ο φάρος Πλανήτης καταστρέφεται

SOS Tήνος: Ο φάρος Πλανήτης καταστρέφεται
Στον όρμο του Πανόρμου της Τήνου, κλείνεται εν μέρει η είσοδός του, από το νησί Πλανήτης. Στην κορυφή του κατασκευάστηκε το 1884 φάρος (λειτούργησε δυό χρόνια αργότερα), με εμβέλεια 12 ν.μ.... σήμερα ο φάρος ο παλιός, στέκει μισός και ζητιανεύει τη σωτηρία του.
T42 / Μνημεία / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /

Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου
Έργο γιγαντιαίων διαστάσεων μεγάλης σημασίας, η Γέφυρα 
Ρίου Αντιρρίου μας εκπλήσσει με την πρωτοποριακή τεχνολογία και την υψηλή της αισθητική.
T42 / Μνημεία / Δωδεκάνησα /

Ρόδος: Γενί - Χαμάμ

Ρόδος: Γενί - Χαμάμ
Τα Νέα Λουτρά ή αλλιώς Yeni Hammam της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου  καλύπτουν επιφάνεια 1070 τετραγωνικών μέτρων. 
T41 / Μνημεία / Κυκλάδες /

Νάξος: Στο Κάστρο των Σανούδων

Νάξος: Στο Κάστρο των Σανούδων
Χτισμένο το 1207 από τον Ενετό Μάρκο Σανούδο το Κάστρο της Νάξου κατοικείται αδιάκοπα από τότε, αποτελώντας ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του νησιού.
T41 / Μνημεία / ΘΡΑΚΗ /

Στρατιωτικό Μουσείο Νυμφαίας

Στρατιωτικό Μουσείο Νυμφαίας
Κοντά στα Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα το Οχυρό και το Στρατιωτικό Μουσείο της Νυμφαίας φέρνουν στη μνήμη την ηρωϊκή αντίσταση των Ελλήνων κατά των εισβολέων Γερμανών.

ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΛΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (ΜΗ.Τ.Ε.): 0933Ε60000205901