T79 / Φυσικό περιβάλλον / Τζουμέρκα /

Mελισσουργοί Τζουμέρκων

Mελισσουργοί Τζουμέρκων
Τους Μελισσουργούς τους αντικρίσαμε πρώτη φορά από ψηλά, μέσα από ένα άνοιγμα της ομίχλης. Πού, μόλις διαλύθηκε, μας αποκάλυψε τον ευρύτατο ορίζοντα από την κορυφή Στρογγούλα των Τζουμέρκων, στα 2122 μέτρα.
T79 / Φυσικό περιβάλλον / ΘΡΑΚΗ /

Παρθένο δάσος Χαϊντού

Παρθένο δάσος Χαϊντού
Οροσειρά της Ροδόπης. Είναι η πιο εκτεταμένη και βορειότερη της χώρας, φυσικό σύνορο Ελλάδας και Βουλγαρίας. Η κορυφή της, το "Γυφτόκαστρο", ορθώνεται στα 1.827 μ. Ξεκινάμε να την γνωρίσουμε. Και μαζί μ΄αυτήν κάποια τοπία μαγικά.
T79 / Φυσικό περιβάλλον / Μαγνησία /

Πινακάτες

Πινακάτες
Όταν, για πρώτη φορά αντικρύσαμε τις Πινακάτες, είχαμε εντυπωσιασθεί. Όχι μόνον από την ολοφάνερη γραφικότητα του Πηλιορείτικου οικισμού. Αλλά, πολύ περισσότερο, από την συνολική αρμονία του τόπου, ένα συνταίριασμα φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος ιδανικό.
T78 / Φυσικό περιβάλλον / ΗΠΕΙΡΟΣ /

Βοϊδομάτης. Από την Αρίστη στην Κλειδωνιά

Βοϊδομάτης. Από την Αρίστη στην Κλειδωνιά
Το καθαρότερο ίσως ποτάμι της Ελλάδας και της Ευρώπης, ο θρυλικός Βοϊδομάτης, μας χαρίζει μια εκπληκτική παραποτάμια διαδρομή από το γεφύρι της Αρίστης ως το γεφύρι της Κλυδωνιάς. 
T78 / Φυσικό περιβάλλον / Καβάλα /

Η Καβάλα από ψηλά

Η Καβάλα από ψηλά
Μοναδικές αεροφωτογραφίες του Αχιλλέα Σαββόπουλου από την πόλη της Καβάλας και την γύρω περιοχή.
T77 / Φυσικό περιβάλλον / Πιερία /

Όλυμπος : Προορισμός Πετρόστρουγκα

Όλυμπος : Προορισμός Πετρόστρουγκα
Από τις βόρειες πλαγιές του Ολύμπου ανηφορίζουμε ένα υπέροχο μονοπάτι ανάμεσα από απέραντα δάση μαυρόπευκων, ρόμπολων και οξυάς, περνάμε από την πασίγνωστη ράχη της Πετρόστρουγκας και καταλήγουμε πάνω από την ιστορική πολιτεία του Δίον.
T76 / Φυσικό περιβάλλον / ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ /

Σέρρες : Φαράγγι Πέτρινων Γεφυριών

 Σέρρες : Φαράγγι Πέτρινων Γεφυριών
Διασχίζοντας το φαράγγι από την Άνω βροντού ως την Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, συναντάμε 8 πέτρινα γεφύρια, ρέμα με πλούσια ροή κι ένα φυσικό περιβάλλον ανέγγιχτο, με ομορφιά μοναδική.
 
T76 / Φυσικό περιβάλλον / Θεσσαλονίκη /

Θεσσαλονίκη : Ρέμα Βαθύλακκου

Θεσσαλονίκη : Ρέμα Βαθύλακκου
Ξεκινώντας από το περίφημο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο του 2ου αι. μ.Χ. το μονοπάτι Χορτιάτης - Πλατανάκια Πανοράματος - Θέρμη μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική φυσιολατρική, αρχιτεκτονική και ιστορική διαδρομή.
T75 / Φυσικό περιβάλλον / Δωδεκάνησα /

Τα μονοπάτια της Πάτμου

Τα μονοπάτια της Πάτμου
Γνώστης βαθύς της Πάτμου ο Αντώνης Δήμας, μας ξεναγεί με κείμενο και φωτογραφίες στο "Νησί της Αποκάλυψης", δίνοντας έμφαση στα μονοπάτια και στις αθέατες ιδιαιτερότητες του νησιού.
T74 / Φυσικό περιβάλλον / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /

Όρος Ολίγυρτος

Όρος Ολίγυρτος
Μια συναρπαστική χειμωνιάτικη ανάβαση σ΄ένα υπέροχο βουνό, που δεσπόζει απέναντι από τις διάσημες κορυφές της Ζήρειας και του Χελμού και πάνω από την μυθική λίμνη της Στυμφαλίας.
T74 / Φυσικό περιβάλλον / Καστοριά /

Το Σπήλαιο του Δράκου

Το Σπήλαιο του Δράκου
Μετά από εκατομμύρια χρόνια τα νερά της Λίμνης της Καστοριάς εξακολουθούν να καλύπτουν μεγάλα τμήματα του Σπηλαίου του Δράκου και να δημιουργούν αντανακλάσεις σταλακτιτών και σταλαγμιτών.
T74 / Φυσικό περιβάλλον / ΚΡΗΤΗ /

Το Δάσος του Ρούβα

Το Δάσος του Ρούβα
Στο ΒΑ τμήμα του Ψηλορείτη, στην κοιλάδα του Ρούβα, αναπτύσσεται ένα μοναδικο δασικό οικοσύστημα από πρίνους και ενδημικά άνθη, σε συνδυασμό με καταφύγιο άγριας ζωής.
T73 / Φυσικό περιβάλλον / Πέλλα /

Λουτρά Πόζαρ

Λουτρά Πόζαρ
Στην πεδιάδα της Αλμωπίας, πολύ κοντά στους πρόποδες του Βόρα, υπάρχουν από την αρχαιότητα τα ιαματικά λουτρά Λουτρακίου, γνωστά με την τοπική ονομασία "Πόζαρ".
 
T72 / Φυσικό περιβάλλον / ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ /

Δρυμώνας. Στα ορεινά της Τριχωνίδας

Δρυμώνας. Στα ορεινά της Τριχωνίδας
Στα υψώματα της Λίμνης Τριχωνίδας, σε υψόμετρο 1000 περίπου μέτρων, δεσπόζει ο οικισμός Δρυμώνας, ένας τόπος με ποικίλες περιηγητικές δυνατότητες κάθε εποχή του χρόνου.
T72 / Φυσικό περιβάλλον / ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ /

Όρος Πίνοβο

Όρος Πίνοβο
Στις βόρειες εσχατιές της πεδιάδας της Αλμωπίας, ανάμεσα στο Καϊμακτσαλάν και την Τζένα, ορθώνεται ο ορεινός όγκος του Πϊνοβου, με εκπληκτικές δασωμένες και απόκρημνες πλαγιές.
T68 / Φυσικό περιβάλλον / Τρίκαλα /

Kαστράκι Καλαμπάκας

Kαστράκι Καλαμπάκας
Ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο και μια μοναστική ιστορία αιώνων συνθέτουν τα Μετέωρα, έναν από τους συναρπαστικότερους τόπους, που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, Έλληνα ή ξένο. Βαδίζουμε σε μερικά παμπάλαια μονοπάτια και καλντερίμια.