T107 / Δραστηριότητες / Εύβοια /

Περίπλους της Εύβοιας με καγιάκ

Περίπλους της Εύβοιας με καγιάκ
Ο Αναφιώτης Μανώλης Λουδάρος, πιστοποιημένος εκπαιδευτής καγιάκ, μας καλεί με τις περιγραφές και τις φωτογραφίες του σ' έναν μοναχικό περίπλου της Ευβοϊκής ακτογραμμής με καγιάκ, διάρκειας 16 ημερών.
T106 / Δραστηριότητες / Καρδίτσα /

Λίμνη Πλαστήρα

Λίμνη Πλαστήρα
Κυκλωμένη από έλατα, χλοερά λιβάδια και πλατάνια, καθρεφτίζει στα ήρεμα νερά της τις κορυφές των Αγράφων και τα ορεινά πέτρινα χωριά. Είναι η Λίμνη Πλαστήρα. Αν η ύπαρξή της δεν οφείλετο σε τεχνητή παρέμβαση του ανθρώπου, θα μπορούσε να είναι μια από τις ωραιότερες φυσικές λίμνες της Ελλάδας.
T106 / Δραστηριότητες / Λακωνία /

Μονοπάτι Αγίου Φωκά

Μονοπάτι Αγίου Φωκά
Η γη της Λακωνίας καταλήγει διχαλωτά στα δύο πιο διάσημα και επικίνδυνα ακρωτήρια της Ελλάδας: του Μαλέα ή Κάβο Μαλιά στ’ ανατολικά και του Μανιάτικου Ταίναρου ή Κάβο Ματαπά στα δυτικά. Τα τραχειά τους εδάφη αυλακώνουν πολλά, άλλοτε ευκολοδιάβατα κι άλλοτε κακοτράχαλα μονοπάτια. Μακρύτερο όλων είναι το μονοπάτι του Αγίου Φωκά, στην Χερσόνησο του Κάβο Μαλιά.
T106 / Δραστηριότητες / Ξάνθη /

Παπίκιον Όρος

Παπίκιον Όρος
Ένας ορεινός όγκος αρχίζει να εξελίσσεται ανατολικότερα της Ξάνθης, στη διαδρομή για Κομοτηνή. Οι πλαγιές του είναι δασωμένες, ενώ οι γυμνές κορυφές μόλις φτάνουν τα 1.500 μέτρα. Είναι το Παπίκιο. Κάποιοι ορειβάτες μεγάλων υψομέτρων θα το θεωρούσαν - ίσως- ταπεινό χαμηλοβούνι. Είναι όμως πράγματι έτσι;Ένας ορεινός όγκος αρχίζει να εξελίσσεται ανατολικότερα της Ξάνθης, στη διαδρομή για Κομοτηνή. Οι πλαγιές του είναι δασωμένες, ενώ οι γυμνές κορυφές μόλις φτάνουν τα 1.500 μέτρα. Είναι το Παπίκιο. Κάποιοι ορειβάτες μεγάλων υψομέτρων θα το θεωρούσαν - ίσως- ταπεινό χαμηλοβούνι. Είναι όμως πράγματι έτσι;
T102 / Δραστηριότητες / Μαγνησία /

Το Φαράγγι των Αφετών

Το Φαράγγι των Αφετών

ΟΙ «Αφέτες» ή «Νιάου» είναι αμφιθεατρικός, μεγάλος οικισμός σε κεντρικό σημείο του Πηλίου. Κατάφυτο φυσικό περιβάλλον, ωραία πλατεία και εκπληκτική πετρόχτιστη εκκλησία του 1802. Από εδώ ξεκινάει το Φαράγγι των Αφετών

T96 / Δραστηριότητες /

Σπάρταθλον

Σπάρταθλον
1982.  Ο Άγγλος Σμήναρχος John Foden  τρέχει, στα χνάρια του Φειδιπίδη, τα 246χλμ. ανάμεσα στην Αθήνα και την Σπάρτη. Έκτοτε το Σπάρταθλο, συγκεντρώνει, κάθε χρόνο, τους κορυφαίους παγκόσμιους δρομείς.
T95 / Δραστηριότητες / Ιωάννινα /

Δρακόλιμνη Τύμφης

Δρακόλιμνη Τύμφης

Στο αλπικό υψίπεδο της Τύμφης, σε υψόμετρο 2.050 μέτρων, φωλιάζει η θρυλική Δρακόλιμνη, την απαράμιλλη ομορφιά της οποίας μπορεί με λίγη προσπάθεια να απολαύσει κάθε φυσιολάτρης.

T92 / Δραστηριότητες / Μαγνησία /

Λιθόστρατα Σέσκλου

Λιθόστρατα Σέσκλου

Αν αρκεσθούμε στην επίσκεψη του Σέσκλου, θα μείνουμε μόνον με τις εικόνες του απώτατου παρελθόντος. Ο τόπος, ωστόσο, επιφυλάσσει και εκπλήξεις νεότερης εποχής.

T91 / Δραστηριότητες / Νάουσα /

Μονοπάτι Υπαπαντής

Μονοπάτι Υπαπαντής

Στην μαγευτική φθινοπωρινή φύση του Βερμίου γνωρίζουμε χάρις στους Ναουσαίους φίλους μας εκπληκτικά δασικά μονοπάτια και ζούμε στα υψίπεδα της Υπαπαντής ωραίες ανθρώπινες στιγμές.

T90 / Δραστηριότητες / Πιερία /

Όλυμπος

Όλυμπος

17 χρόνια μετά την τελευταία φορά επιστρέφουμε στον Όλυμπο και γνωρίζουμε τον Μιχάλη Στύλλα, τον ορειβάτη του Έβερεστ, που για μια 10ετία ζει ευτυχισμένος στο μαγικό Οροπέδιο των Μουσών.

T89 / Δραστηριότητες / Σάμος /

Όρος Κέρκης

Όρος Κέρκης

Θεαματικός, βραχώδης αλλά και δύστροπος ο Κέρκης της Σάμου, φιλοξένησε στις απότομες πλαγιές του τον Κυριάκο Παπαγεωργίου και στην κορυφή τον αντάμειψε με την απεραντοσύνη του Αιγαίου.

T88 / Δραστηριότητες / Κυκλάδες /

Μαγικός βυθός Σερίφου

Μαγικός βυθός Σερίφου
Η Σέριφος μας προσκαλεί σ' ένα πολύ ιδιαίτερο οδοιπορικό, όχι στις αναρίθμητες παραλίες και μονοπάτια αλλά στον μαγικό κόσμο των βυθών, με τα χταπόδια, τις πείνες, τα ναυάγια και τους τόνους.
T88 / Δραστηριότητες / Μαγνησία /

Λίμνες Ζερέλια

Λίμνες Ζερέλια
Σ' ένα απρόσμενο σημείο του Θεσσαλικού κάμπου προβάλλουν, πολύ κοντά η μία στην άλλη, οι πανέμορφες λίμνες Ζερέλια, δημιουργημένες πριν 10.000 χρόνια από μετεωρίτη που έπεσε στη Γη.
T86 / Δραστηριότητες / Μεσσηνία /

Φαράγγι Βυρού - Καρδαμύλη

Φαράγγι Βυρού - Καρδαμύλη

Με αρχοντόσπιτα και μανιάτικους πύργους, θαυμάσια μονοπάτια και παραδοσιακά ορεινά χωριά, η Καρδαμύλη ατενίζει ταυτόχρονα την απεραντοσύνη του Μεσσηνιακού κόλπου και τον όγκο του Ταϋγέτου, με τα 2.407 μέτρα της περίφημης κορυφής.

T86 / Δραστηριότητες / Εύβοια /

Πυξαριάς

Πυξαριάς

Μπορεί να μην έχει τον όγκο και το υψόμετρο της Δίρφης, το βουνό, ωστόσο του Πυξαριά, μπορεί να φανερώσει όλη την κρυφή γοητεία της ανατολικής Εύβοιας, στον πεζοπόρο ερευνητή.

T85 / Δραστηριότητες / Ευρυτανία /

Στα Λημέρια του Κατσαντώνη

Στα Λημέρια του Κατσαντώνη
Αιώνιος λάτρης της ιστορίας και της φύσης της Ελλάδας, ο Κυριάκος Παπαγεωργίου μας παρουσιάζει τα απίστευτα ανδραγαθήματα, την πρωσωπικότητα και τα Αγραφιώτικα βουνά όπου έδρασε ο θρυλικός προεπαναστατικός ήρωας Κατσαντώνης.

ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΛΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (ΜΗ.Τ.Ε.): 0933Ε60000205901