T10 / Περιήγηση / ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ /

Οθωνοί, οι ακρίτες του Ιονίου

Οθωνοί, οι ακρίτες του Ιονίου
Εκεί στις εσχατιές του Ιονίου, όπου τα Διαπόντια νησιά οριοθετούν τα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας, οι Οθωνοί στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας, με την ανάπτυξη, το επίπεδο και την φιλοξενία των κατοίκων τους.
T10 / Περιήγηση / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /

Λεωνίδιο, η μητρόπολη της Τσακωνιάς

Λεωνίδιο, η μητρόπολη της Τσακωνιάς
Γεμάτο ιστορία και παράδοση, γραφικότητα, ηρεμία αλλά και μεγαλοπρέπεια, το Λεωνίδιο ανοίγει φιλόξενα την αγκαλιά του στον επισκέπτη, έτοιμο να του χαρίσει σπάνιες στιγμές όλες τις εποχές του χρόνοτ,
T10 / Μνημεία / Εύβοια /

Δρακόσπιτα, τα μεγαλιθικά μνημεία της Εύβοιας

Δρακόσπιτα, τα μεγαλιθικά μνημεία της Εύβοιας
Στις κορφές των λόφων και των βουνών της Νότιας Εύβοιας, οι μακρινοί μας πρόγονοι, λάξευσαν την πέτρα, έστησαν μνημεία παράξενα και εντυπωσιακά, τα περίφημα Δρακόσπιτα.
T10 / Φυσικό περιβάλλον / Σποράδες /

Τα αλογάκια της Σκύρου

Τα αλογάκια της Σκύρου
Μικρό και συμπαθητικό, σπάνιο είδος της ελληνικής πανίδας, το Αλογάκι της Σκύρου, εξακολουθεί ακόμη να επιβιώνει στα βουνά της Σκύρου και περιμένει από εμάς ενδιαφέρον και αγάπη.
T9 / Περιήγηση / ΚΡΗΤΗ /

Κρήτη, Αποκόρωνας Χανίων

Κρήτη, Αποκόρωνας Χανίων
Η Κρήτη είναι μια ξεχωριστή γωνιά της Ελλάδας. Και η επαρχία Αποκόρωνας στα Χανιά, ένα ξεχωριστό κομμάτι της Κρήτης, γεμάτο ιδιαιτερότητες, ποικιλομορφία τοπίου και υπέροχη φιλοξενία των κατοίκων.
T9 / Φυσικό περιβάλλον /

Ο θαυμαστός μικρόκοσμος

Ο θαυμαστός μικρόκοσμος
Οι φωτογράφοι του περιοδικού αιχμαλωτίζουν με τον φωτογραφικό τους φακό αυθεντικές στιγμές της φύσης, λεπτομέρειες του φυτικού και ζωικού μικρόκοσμου.
T9 / Μνημεία / Θεσσαλονίκη /

Η Καμάρα της Θεσσαλονίκης

Η Καμάρα της Θεσσαλονίκης
Συνεχίζοντας τη συλλεκτικής αξίας άρθρα για την ιστορία της Θεσσαλονίκης, στο τεύχος αυτό φιλοξενούμε μια ιστορική αναδρομή για την Αψίδα του Γαλερίου, δηλαδή την πασίγνωστη "Καμάρα".
T9 / Δραστηριότητες / ΘΕΣΣΑΛΙΑ /

Στην Βίνιανη από την Trekking Hellas

Στην Βίνιανη από την Trekking Hellas
H Trekking Hellas εξακολουθεί να  μας συναρπάζει. Σ΄αυτό το τεύχος μας μεταφέρει στο φαράγγι της Βίνιανης και μας αποδεικνύει, πως το canyoning είναι σπορ δυναμικό και όχι ιδιαίτερα επικίνδυνο.
T9 / Φυσικό περιβάλλον / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /

Αργολίδα. Υδροβιότοπος Ν. Κίου - Ναυπλίου

Αργολίδα. Υδροβιότοπος Ν. Κίου - Ναυπλίου
Πολλά και θαυμαστά συμβαίνουν στην Αργολίδα. Με τον φακό και την πέννα των συνεργατών μας ταξιδεύουμε στον υδροβιότοπο Ν. Κίου - Ναυπλίου, το χωριό Δίδυμα και την Ιερά Μονή Αυγού.
T9 / Μνημεία / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /

Τα Δίδυμα

Τα Δίδυμα
Δίδυμοι ή δίδυμα, όπως τελικά επικράτησε, είναι το πρώτο χωριό που συναντά ο ταξιδιώτης μετά τις πολλές στροφές του όρους Δίδυμον της Αργολίδας.
T9 / Φυσικό περιβάλλον / Κιλκίς /

Σπήλαιο Κιλκίς

Σπήλαιο Κιλκίς
Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουμε τους θησαυρούς που κρύβει στα έγκατά της η Ελληνική γη; Με αυτό το άρθρο σας μεταφέρουμε στα άδυτα του σπηλαίου Αγίου Γεωργίου στο Κιλκίς.
T9 / Φυσικό περιβάλλον / Μαγνησία /

Το νησάκι της Πρασσούς

Το νησάκι της Πρασσούς
Τρία μίλια από την Μηλίνα του Παγασητικού, τέσσερα μίλια από το Τρίκερι και σε ελάχιστη απόσταση από την στεριά το νησάκι της Πρασσούς (Πρασσούδα) ήταν για μας μια αποκάλυψη.
Θαυμάστε το και σεβαστείτε το ! 
T8 / Φυσικό περιβάλλον / Θεσσαλονίκη /

Δέλτα Αξιού

Δέλτα Αξιού
Σε απόσταση αναπνοής από το μεγάλο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, μόλις μερικά χιλιόμετρα στ' ανατολικά, εκβάλλει ο μεγάλος ποταμός  Αξιός. Σ'αυτό τον τόπο, που είναι ελάχιστα γνωστός στους Θεσσαλονικείς, ανακαλύπτουμε βαλτότοπους και κανάλια λιμνοθάλασσες και λιβαδοτόπια με πλούσια βλέστηση και ακόμα πλουσιότερη ορνιθοπανίδα άγρια άλογα αλλά και τις περίφημες μυδοκαλλιέργειες  του Θερμαϊκού.

 
T8 / Φυσικό περιβάλλον / Γρεβενά /

Βάλια Κάλντα

Βάλια Κάλντα
Πριν ακόμη αποκτήσει την διασημότητα και επισκεψιμότητα των τελευταίων χρόνων έχουμε την τύχη να γνωρίσουμε την περίφημη Βάλια Κάλντα.Με απέραντα δάση μαυρόπευκων και οξυάς η Βάλια Κάλντα είναι κατ' εξοχήν βιότοπος της καφέ αρκούδας, ενώ στον πυρήνα των 33500 στρεμμάτων του δρυμού  ισχύει μια σειρά απαγορευτικών διατάξεων για την προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας.
T8 / Παράδοση /

Άγιοι Τόποι

Άγιοι Τόποι
Εγκαταλείπουμε για λίγο τα όρια της Ελλάδας και, με την πένα του συγγραφέα Κωνσταντίνου Καρακάση, ταξιδεύουμε νοερά στους Αγίους Τόπους. 
T8 / Παράδοση / Θεσσαλονίκη /

Λευκός Πύργος

Λευκός Πύργος
Στην καρδιά της παραλίας της Θεσσαλονίκης  ο Λευκός Πύργος  είναι τόσο διάσημος που δεν χρειάζεται συστάσεις. Ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι το πιο εμβληματικό τοπόσημο  της πόλης, συνδεδεμένο άρρηκτα με όλες τις καλές ή κακές, ιστορικές αλλά και καθημερινές μνήμες της Θεσσαλονίκης.
 

ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΛΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (ΜΗ.Τ.Ε.): 0933Ε60000205901