ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΠΡΟΪΟΝΤΑ  ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ  ΝΕΑ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ  Επιστροφή στις συνταγές 


ΓΙΔΑ ΜΕ ΠΕΤΟΥΡΑ* ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά γίδα κομμένη σε μερίδες
11/2 κιλό πέτουρα ή άλλα σπιτικά ζυμαρικά
1 μεγάλο άκοπο κρεμμύδι, 2-3 σκελίδες σκόρδο
1 ξυλάκι κανέλλα, 1 μοσχοκάρυδο, 5-6 μοσχοκάρφια
3-4 λεμόνια, 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο, αλεύρι αλατοπίπερο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας αφαιρώντας μικρά κοκκαλάκια και τρίχες. Τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό και ξαφρίζουμε. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε με κλειστή κατσαρόλα για 1 ώρα. Προσθέτουμε 1 λεμόνη με τη φλούδα και συνεχίζουμε άλλες 2 περίπου ώρες (ή λιγότερο) μέχρι το κρέας να μαλακώσει εντελώς. Στη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε, αν χρειαστεί, νερό. Πρέπει στο τέλος να μας μείνουν 5-6 κούπες ζωμός. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά για 5-6΄. Τα στραγγίζουμε και τα καίμε με λίγο βούτυρο. ΣΆ ένα φαρδύ σκεύος βάζουμε 21/2 κουταλιές αλεύρι και το υπόλοιπο βούτυρο. Μόλις καβουρντιστεί ρίχνουμε 2-3 φλιτζάνια ζωμό ανακατεύοντας μέχρι να χυλώσει. Ρίχνουμε τότε 1 κούπα χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο. Ρυθμίζουμε την πυκνότητά του. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλλα τα ζυμαρικά, από πάνω το κρέας και περιχύνουμε με τη λεμονάτη σάλτσα. Η προσθήκη ξύσματος λεμονιού είναι προαιρετική. <Παραλλαγή: για χρώμα στη σάλτσα προσθέτουμε στη μύτη του κουταλιού λίγο σκόνη κρόκου>.

*Πέτουρα λένε στη Μακεδονία τα χειροποίητα ζυμαρικά που μοιάζουν με μακρόστενες μεγάλες και φαρδιές χυλοπίτες.
 Επιστροφή στις συνταγές


Ταξιδιωτική Λέσχη Θεσ/νίκης



 
 
Πού θα μας βρείτε: Βιβλιοπωλεία
 
Βρείτε μας στο Facebook



 
 
ΠΡΟΣΦΟΡΑ



 
 
WALLPAPERS