ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΠΡΟΪΟΝΤΑ  ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ  ΝΕΑ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ  Επιστροφή στις συνταγές 


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 

 

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό σάρκα κολοκύθας, 2 μέτρια πορτοκάλια

1 κιλό ζάχαρη, χυμός ενός λεμονιού

1-11/2 ποτήρια νερό, 4-5 γαρύφαλα

1 μικρό ξυλάκι κανέλας

2-3 κόκκους μαστίχα Χίου (προαιρετικά)

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

Τρίβουμε τη σάρκα της κολοκύθας στον τρίφτη. Ξύνουμε ελαφρά τη φλούδα των πορτοκαλιών και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά σε μια κατσαρόλα με το νερό. Όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια (σάρκα και φλούδα μαζί), απομακρύνοντας τα τυχόν κουκούτσια. Ανακατεύουμε την τριμμένη κολοκύθα με τα κομμένα πορτοκάλια και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με το νερό που περίσσεψε από το βράσιμο των πορτοκαλιών. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, βάζουμε τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό και να ξεκολλάει απ" τα τοιχώματα. Τότε ρίχνουμε  το χυμό του λεμονιού και κλείνουμε το μάτι. Όταν κρυώσει τοποθετούμε τη μαρμελάδα σε βάζο και τη φυλάμε στο ψυγείο.

 

 

(Υ.Γ Τη σκόνη της χιώτικης μαστίχας τη ρίχνουμε μόλις κρυώσει λίγο το γλυκό και ανακατεύουμε καλά.)

 Επιστροφή στις συνταγές


Ταξιδιωτική Λέσχη Θεσ/νίκης



 
 
Πού θα μας βρείτε: Βιβλιοπωλεία
 
Βρείτε μας στο Facebook



 
 
ΠΡΟΣΦΟΡΑ



 
 
WALLPAPERS