ΤΕΥΧΟΣ 4

Δεκέμβριος 1996

ΘΕΜΑΤΑ

  • Σαμοθράκη
  • To Πάικο και τα Βλαχοχώρια του
  • Ιερά Μονή Οσίου Νικόδημου
  • Αποστολή στο Τατζικιστάν
  • Λιβάδι Ολύμπου
  • Η Έδεσσα είναι όμορφη
  • Ψαρεύοντας τόνους και τονάκια
  • Παρθένο Δάσος Φρακτού Δράμας

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΚΔΟΤΗ

- Σας τηλεφωνώ από την Πάτρα, ακούστηκε η ευγενική φωνή από μακρυά. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για το περιοδικό σας.  Την επόμενη μέρα μια γυναικεία φωνή από τις Φέρες Έβρου ρωτούσε, πως θα μπορούσε να γίνει συνδρομήτρια. Ακόμη και σήμερα, αρκετούς μήνες μετά την κυκλοφορία του προηγούμενου τεύχους, το τηλέφωνο δεν σταματάει να μας φέρνει σ΄επαφή με τα πιο ανέλπιστα σημεία της Ελλάδας.
Μέσα απ΄αυτή την σελίδα θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου (και όλων των συνεργατών μου) σε όλους αυτούς, που αφ΄ενός μας εμπιστεύθηκαν και αφ΄ετέρου μας εκδήλωσαν, μ' αυτό τον αυθόρμητο τρόπο, την συμπαράστασή τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω εκείνη τη μητέρα, που ενθουσιασμένη ένα βράδυ, μου τηλεφώνησε για να μου πει, ότι ο δεκαπεντάχρονος γιος της, μόλις είδε το περιοδικό, το πήρε και κλείστηκε στο δωμάτιό του, αφήνοντας την τηλεόραση. Το αμέσως επόμενο μήνυμα που μας πέρασαν οι αναγνώστες μας, αφορούσε την περιοδικότητα του εντύπου μας. Ήταν φανερό (και ελπιδοφόρο ταυτόχρονα), ότι θα ήθελαν να κρατάνε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ πιο συχνά στα χέρια τους. Ανταποκρινόμαστε με χαρά σ΄αυτή την πρόσκληση - πρόσκληση. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας, οργανώνουμε καλύτερα την υποδομή μας και το 1997 κυκλοφορούμε κάθε τετράμηνο Απρίλιο, Ιούλιο και Νοέμβριο. Μ' αυτό τον τρόπο θ' ανακαλύψουμε τόσο εμείς όσο και εσείς, περισσότερη "Ελλάδα" και "Έλληνες".
Κλείνοντας αυτό το σημείωμα θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ιδιώτες, φορείς και επιχειρήσεις, που καθ'οιονδήποτε τρόπο μας συμπαραστάθηκαν στην προσπάθειά μας και ιδιαίτερα: Τον Νομάρχη Κιλκίς κο. Θ. Παραστατίδη, τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κο. Γ. Πετρούδα, τον Δήμαρχο Έδεσσας κο. Χ. Βοσνάκη, τους Προέδρους των Κοινοτήτων Λιβαδίου και Παναγίτσας κ.κ. Θ. Μένο και Γ. Παρθενόπουλο, τους Προέδρους των Κοινοτήτων Σκρα και Αρχαγγέλου κ.κ. Δ. Τσολάκη και Χ. Αβραμίκα, καθώς και τους Προέδρους των υπολοίπων Βλαχοχωρίων του Πάικου. Επίσης την εφημερίδα "ΛΙΒΑΔΙ ΟΛΥΜΠΟΥ" και τον ιδρυτή της Ν. Καραΐσκο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης "ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ", κο  Γ. Φακαλή, τον Εξωραϊστικό Συλ. Λιβαδίου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παναγίτσας, την Αερολέσχη Εδέσσας, το Ναυτικό Όμιλο Μουδανιών, την Δασική Υπηρεσία Γουμένισσας. Οπωσδήποτε τους χορηγούς της έκδοσης, CANON, FUJI, POLO, FILKERAM JOHNSON και τους κ.κ. Θ. Καρασούλη και Κ. Φακάλη. Τους συγγραφείς που μας εμπιστεύθηκαν τα κείμενά τους και κάθε επιχείρηση που μας τίμησε με την παρουσία της. Τέλος την Ι. Μονή Οσίου Νικόδημου, τόσο για το εκπληκτικό φωτογραφικό της αρχείο και το κείμενο που το συνόδευσε, όσο και για την γαλήνη που μας μετέδωσαν οι μοναχοί της, όσες φορές βρεθήκαμε μαζί τους.

Θεόφιλος Μπασγιουράκης

ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΛΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (ΜΗ.Τ.Ε.): 0933Ε60000205901