ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΠΡΟΪΟΝΤΑ  ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ  ΝΕΑ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ Σημείωμα εκδότη  Πλήρες άρθρο  Φωτογραφίες του τεύχους ΤΕΥΧΟΣ 100
ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ - 100 ΤΕΥΧΗ ΕΛΛΑΔΑ


ΘΕΜΑΤΑ
 ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

 ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

 ΠΑΡΑΛΙΕΣ & ΑΚΤΕΣ

 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

 ΤΟΠΙΑ ΣΠΑΝΙΑ, ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

 ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 ΛΑΪΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

 ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ
ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
Το στοιχείο, που κατ΄ εξοχήν μάς εντυπωσιάζει στο φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας, είναι η εκπληκτική του ποικιλομορφία. Είναι μια καταιγιστική εναλλαγή τοπίων, μικροκλιμάτων και γεωφυσικών χαρακτηριστικών, που πολύ σπάνια- σε μια και μοναδική χώρα- μπ ...
 
 
ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
 
Χωμάτινα ή λιθόστρωτα, ευκολοδιάβατα ή κακοτράχαλα, ορεινά ή πεδινά, τα αναρίθμητα μονοπάτια της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, χαρίζουν ανεπανάληπτες στιγμές σε φυσιολάτρες και πεζοπόρους.
 
 
ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
 
Παρά τηνη εισβολή της τεχνολογίας και την χρήση συνθετικών υλικών, η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί, σε πόλεις και χωριά, κάποιες μικρές οάσεις παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.
 
 
ΠΑΡΑΛΙΕΣ & ΑΚΤΕΣ
 
Με πάνω από 17.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, χερσαίας και νησιωτικής, με αμέτρητους όρμους και παραλίες και με μοναδικής καθαρότητας και διαύγειας νερά, η Ελλάδα είναι ένας αληθινός παράδεισος για τους λάτρεις της θάλασσας και των θερινών διακοπών.
 
 
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ
 
Κατάσπαρτη είναι η Ελλάδα από μνημεία του παρελθόντος, έργα αξεπέραστα του μοναδικού αρχαιοελληνικού πολιτισμού.
 
 
ΤΟΠΙΑ ΣΠΑΝΙΑ, ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
 
Ταξιδεύοντας και ψάχνοντας την επικράτεια της Ελλάδας μπορούμε ν΄ ανακαλύψουμε τοπία που μας αφήνουν έκπληκτους με τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά.
 
 
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ
 
Μνημεία αρχαία, βυζαντινά και μεσαιωνικά μάς αποκαλύπτουν σε κάθε σημείο της Ελλάδας πτυχές ενός παρελθόντος που παραμένει ζωντανό.
 
 
ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 
Με τέτοια τεράστια ποικιλία γεωφυσικών χαρακτηριστικών η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός προορισμός για κάθε είδους δραστηριότητες.
 
 
ΛΑΪΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
 
Στην ύπαιθρο, κυρίως, αλλά και σε παραδοσιακούς οικισμούς θαυμάζουμε τα έργα των παλιών μαστόρων, που δούλευαν με περίσσια τέχνη την πέτρα και το ξύλο.
 
 
ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ
 
Κάθε εποχή του χρόνου, όπου και αν βρεθεί κανείς, μπορεί να συμμετάσχει σε κάποιο από τα πάμπολλα και τόσο δημοφιλή έθιμα θρησκευτικά, κοινωνικά, επαγγελματικά ή πολιτιστικά, ακόμα και στα πιο απόμακρα χωριά.
 
 
 Αρχή Σελίδας

ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΡΑΛΙΕΣ - ΑΚΤΕΣ
Κάθε φορά που φέρνω στο νου μου τις παραλίες της Ελλάδας μένω έκπληκτος από την τεράστια ποικιλία τους. Άλλες είναι αμμουδερές, με άμμο λευκή, χρυσοκίτρινη, απαλή ροζ και ακόμα γκριζόμαυρη ηφαιστειακή ή κοκκινωπή.Πολλές παραλίες τις "φύτεψε" η φύση με βότσαλα αναρίθμητα , πολύχρωμα, κατάμαυρα ή λευκά. Εκεί, μπορούμε ώρες ολόκληρες να ψάχνουμε σκυμμένοι, ν΄ ανακαλύψουμε τα πιο παράξενα, τα πιο σπάνια σχήματα και χρώματα.Υπάρχουν, τέλος, και αφιλόξενες παραλίες, κατάσπαρτες με επικίνδυνους βράχους και κροκάλες. Μα ακόμα κι αυτές, αν και εχθρικές για πλεούμενα και ανθρώπους, δεν παύουν να διατηρούν μιαν άγρια γοητεία.Συναρπαστική είναι και η διαύγεια των νερών, που ανάλογα με το βάθος και τη σύσταση του πυθμένα, μπορούν να είναι πράσινα, γαλάζια, βαθύ μπλε ή τυρκουάζ. Δεν είναι τυχαίο, που και το φετινό καλοκαίρι βραβεύτηκαν με τη σημαντική διάκριση της "Γαλάζιας Σημαίας" 408 (!) ελληνικές παραλίες. Είν΄ ένας πολύ μεγάλος αριθμός, που φέρνει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά την Ισπανία. Ταξιδεύοντας 18 χρόνια με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, σε κάθε άκρη της Ελλάδας, έχουμε ανακαλύψει και απολαύσει εκατοντάδες παραλίες, από τις πιο διάσημες ως τις πιο άγνωστες και κρυφές. Ωστόσο, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε, ότι συνολικά υπάρχουν σχεδόν 1.360 επώνυμες παραλίες στην χερσαία ακτογραμμή και στα νησιά. Που, βέβαια, είναι πολύ περισσότερες, αν συνυπολογίσουμε τις μικροσκοπικές και απόκρυφες, όλες εκείνες τις "ιδιωτικές αγκαλιές", που κανένας χάρτης δεν είναι σε θέση να καταγράψει.Γνωστές ή άγνωστες οι ελληνικές παραλίες αποτελούν, κάθε χρόνο, έναν κολυμβητικό παράδεισο για εκατομμύρια επισκέπτες, Έλληνες και ξένους. Σ΄ αυτό το επετειακό, 100ο τεύχος λοιπόν, σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές και ιδιαίτερες παραλίες, που πιστεύουμε ότι θα σας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές.
 Αρχή Σελίδας

Ταξιδιωτική Λέσχη Θεσ/νίκης 
 
Πού θα μας βρείτε: Βιβλιοπωλεία
 
Βρείτε μας στο Facebook 
 
ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
 
WALLPAPERS