ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ  ΠΡΟΪΟΝΤΑ  ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ  ΝΕΑ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ Σημείωμα εκδότη  Πλήρες άρθρο  Φωτογραφίες του τεύχους ΤΕΥΧΟΣ 101
Σεπτέμβριος-Οκτώμβριος-Νοέμβριος 2014


ΘΕΜΑΤΑ
 Γράμμος Λίμνη Γιστόβα

 Μουσείο Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας

 Ικαρία

 Οικομουσείο του ποταμού Αώου

 Βόρεια ¶γραφα: Μοντανέμα

 "Βανίλιες" Φενεού
Γράμμος Λίμνη Γιστόβα
 
Με αφετηρία τον θαυμάσιο ξενώνα-καταφύγιο «ΓΡΑΜΜΟΣ», στον ομώνυμο ακριτικό οικισμό της Καστοριάς, ξεκινάμε νΆ ανακαλύψουμε την απόκρυφη αλπική λίμνη Γκιστόβα, που σε υψόμετρο 2,360μ. είναι η ορεινότερη της Ελλάδας.
 
Κείμενο: Θ. ΜΠΑΣΓΙΟΥΡΑΚΗΣ
Φωτογραφίες: Α. ΒΡΟΪΚΟΣ, Α. ΚΑΛΑΪΤΖΗ
 
Μουσείο Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας
 
17 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση επιστρέφουμε στο Λυγουριό, θαυμάζουμε την νέα, εκπληκτική εικόνα του Μουσείου και ζούμε με τους φίλους μας υπέροχες στιγμές.
 
Κείμενο: Θ. Μπασγιουράκης
Φωτογραφίες: ¶. Καλαϊτζή
 
Ικαρία
 
Αντιμέτωπος με δύσβατο έδαφος, σφοδρό άνεμο και ομίχλες, ο Κυριάκος Παπαγεωργίου έζησε στιγμές έντασης αλλά και μέγιστη ικανοποίηση, αγναντεύοντας από την κορυφογραμμή της Ικαρίας την απεραντοσύνη του Αιγαίου. ΚΕΙΜΕΝΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
 
Κείμενο: Κ.Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Κ.Παπαγεωργίου
 
Οικομουσείο του ποταμού Αώου
 
Πηγάζοντας από την Ελλάδα και εκβάλλοντας στην Αλβανία ο Αώος συνδέει άρρηκτα τις δύο χώρες. Το Οικομουσείο στοχεύει να αναδείξει την πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά των δύο εθνών.
 
Κείμενο: Οικοµουσείου του ποταµού Αώου στην Ελλάδ
Φωτογραφίες: stamos.abatis
 
Βόρεια ¶γραφα: Μοντανέμα
 
¶γραφα: ένας τόπος με φυσικά χαρακτηριστικά μοναδικά. Εδώ, στο υψόμετρο των 1.000 μέτρων του ελατόδασους, λειτουργεί από τις 11 Αυγούστου 2014 το «ΜΟΝΤΑΝΕΜΑ», ένα ορεινό συγκρότημα με ανεξάρτητες κατοικίες εκπληκτικές.
 
Κείμενο: Θ. Μπασγιουράκης
Φωτογραφίες: ¶. Καλαϊτζή
 
"Βανίλιες" Φενεού
 
Ανάμεσα στα θαυμάσια προϊόντα του Φενεού –ρεβίθια, φάβα και φακές- ξεχωριστή θέση κατέχουν τα μικροσκοπικά φασόλια «βανίλιες», που χάρη στα αποκλειστικά τους χαρακτηριστικά είναι -πανελληνίως- μοναδικά.
 
Κείμενο: Θ. Μπασγιουράκης
Φωτογραφίες: ¶. Καλαϊτζή
 
 Αρχή Σελίδας

ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ
Βόρεια ¶γγραφα
Γράψτε το κείμενο Βόρεια ¶γγραφα " Μοντανέμα "Ήμουν προϊδεασμένος για κάτι ξεχωριστό. ¶λλωστε η αποδεδειγμένη αξιοπιστία των περιγραφών του φίλου μας του Στέλιου δεν άφηνε καμία αμφιβολία. Αποδείχτηκε, ωστόσο, πως μερικές φορές καμία περιγραφή, όσο γλαφυρή και αν είναι, δεν μπορεί ν" αποδώσει την πραγματικότητα. Απλά γιατί, το "ΜΟΝΤΑΝΕΜΑ HAND MADE VILLAGE", συνδυάζει τέτοια χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες, που το κάνουν μοναδικό.Τί είναι όμως το MONTANEMA; Θα τολμούσα να πώ, χωρίς να κινδυνέψω να θεωρηθώ υπερβολικός, ότι εκτός από ένας έξοχος - συνολικά - χώρος φιλοξενίας, είναι κυρίως φιλοσοφία, έρωτας προς την αμόλυντη ορεινή φύση της Ελλάδας, προσωπική επιλογή και στάση ζωής. Και ακόμη, μια σπάνια προσήλωση στην τελειότητα της λεπτομέρειας, όπου και αν την συναντήσει κανείς.
Η συνέχεια του άρθρου στο τεύχος 101...
 Αρχή Σελίδας

Ταξιδιωτική Λέσχη Θεσ/νίκης 
 
Πού θα μας βρείτε: Βιβλιοπωλεία
 
Βρείτε μας στο Facebook 
 
ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
 
WALLPAPERS