T113 / Φυσικό περιβάλλον / Κοζάνη /

Όρος Μπούρινος

Όρος Μπούρινος
Στα όρια των νομών Κοζάνης και Γρεβενών, ο Μπούρινος είναι ένα βουνό με σπάνιες γεωλογικές και χλωριδικές ιδιαιτερότητες οι οποίες, – αν εξαιρέσουμε τους ντόπιους ορειβάτες – είναι παντελώς άγνωστες στο ευρύτερο ορειβατικό και φυσιολατρικό κοινό.
T112 / Φυσικό περιβάλλον / Πρέβεζα /

Τα ρινοδέλφινα του Αμβρακικού

Τα ρινοδέλφινα του Αμβρακικού
Μια ημερήσια κρουαζιέρα στον Αμβρακικό κόλπο αποκαλύπτει εκπληκτικές εικόνες με πρωταγωνιστές τα πανέμορφα Ρινοδέλφινα, τις Θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta και ωραιότατα πουλιά, σε τοπία απαράμιλλης ομορφιάς.
T112 / Φυσικό περιβάλλον / Ανατολικό Αιγαίο /

Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης

Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης
Στην νησίδα ΝΗΣΙΩΠΗ και στον κόλπο Σιγρίου, στα δυτικά της Λέσβου, το Απολιθωμένο Δάσος στον βυθό και στην στεριά, προσκαλούν τον επισκέπτη σ’ ένα συναρπαστικό γεωλογικό ταξίδι 18 εκατ. χρόνια πριν.
T111 / Φυσικό περιβάλλον / Πιερία /

Aπό τα χιόνια του Ολύμπου στο δειλινό του Θερμαϊκού

Aπό τα χιόνια του Ολύμπου στο δειλινό του Θερμαϊκού
Με 100 μόλις χιλιόμετρα να χωρίζουν, τον ένα τόπο από τον άλλον, ζούμε την ίδια μέρα, τον απόλυτο χειμώνα στα υψίπεδα του Ολύμπου και ένα ανοιξιάτικο ειδυλλιακό δειλινό στις ακτές του Θερμαϊκού.
T110 / Φυσικό περιβάλλον / ΘΡΑΚΗ /

Δασικό χωριό Ερυμάνθου

Δασικό χωριό Ερυμάνθου
Το φετινό φθινόπωρο ζούμε την εμπειρία της διανυκτέρευσης στο Δασικό Χωρίο Ερυμάνθου και έχουμε την τύχη να θαυμάσουμε και να φωτογραφίσουμε την απίθανη χρωματική ποικιλία των φυλλοβόλων δέντρων της Ροδόπης.
T109 / Φυσικό περιβάλλον / Κυκλάδες /

Πολύαιγος

Πολύαιγος
Άγνωστη στους πολλούς και - παρά τα 18 της τετραγωνικά χιλιόμετρα -, σχεδόν ακατοίκητη, η Πολύαιγος, ορθώνει το απόκρημνο βράχινο μπόι της, με εξωτικές παραλίες ολούθε, δίπλα στις διάσημες νήσους της Μήλου και της Κιμώλου.
 
T109 / Φυσικό περιβάλλον / ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ /

Τα αγριόγιδα του Ολύμπου

Τα αγριόγιδα του Ολύμπου
Το πρωί της επομένης και αφού κλειδαμπαρώσαμε το καταφύγιο, ξεκινήσαμε την κάθοδο από τα παλάτια των θεών για τον «πολιτισμό». Δεν είχαμε απομακρυνθεί πολύ και ένα πλήθος αγριόγιδων μας έκλεινε το μονοπάτι. Κοκαλώσαμε στην θέση μας για να μην τα τρομάξουμε. Το κοπάδι αποτελούμενο από πάνω από 65 άτομα ήταν το μεγαλύτερο που έχω δει ως τώρα στον Όλυμπο. Πλησιάσαμε προσεκτικά ...
 
T108 / Φυσικό περιβάλλον / ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ /

Οι υγρότοποι της Σάνης

Οι υγρότοποι της Σάνης
Στο Β τμήμα της Κασσάνδρας, εκτείνεται ένα πολύπλοκο οικοσύστημα από δάσος Χαλεπίου Πεύκης, αμμοθίνες, παράλια και συναρπαστικούς υγροτόπους, με μεγάλο αριθμό πουλιών.
T107 / Φυσικό περιβάλλον / Θεσσαλονίκη /

Μικρά Φτερουγίσματα στην πόλη

Μικρά Φτερουγίσματα στην πόλη
Τα πουλιά είναι ζωντανοί οργανισμοί. Είναι απρόβλεπτα και κάθε εικόνα που δίνουν είναι μοναδική, πράγμα που θέλει κάθε φωτογράφος για το υλικό του. Τα πουλιά αποτελούν ένα θαυμαστό κόσμο με ποικιλομορφία και χρώματα που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, παρά μόνο αν τα πλησιάσουμε και επικεντρωθούμε πάνω τους. 
T106 / Φυσικό περιβάλλον / Κυκλάδες /

Britannic | Ο Βασιλιάς των ναυαγίων της Μεσογείου

Britannic  | Ο Βασιλιάς των ναυαγίων της Μεσογείου
Ο Βρεταννικός, ένα από τα μεγαλύτερα υπερωκεάνια της γραμμής του Β. Ατλαντικού, δεν πρόλαβε να μπει σε ενεργό υπηρεσία. Στις Αρχές του Α' Παγκόσμιου Πολέμου βυθίστηκε από τους Γερμανούς στο στενό της Τζιάς.
 
T106 / Φυσικό περιβάλλον / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /

Σπήλαιο Κάψια

Σπήλαιο Κάψια
Χαμηλώνοντας από τα Κάψια προς την πεδιάδα της Μαντινείας συναντάμε το ομώνυμο σπήλαιο, δύο περίπου χιλιόμετρα ΒΑ του χωριού. 
T105 / Φυσικό περιβάλλον / Κιλκίς /

Καταρράκτης Μπέλες

Καταρράκτης Μπέλες

Στις βόρειες εσχατιές της χώρας ορθώνεται η μεγαλόπρεπη οροσειρά του Μπέλες. Σε μια αθέατη χαράδρα του μας υποδέχεται στις αρχές Ιανουαρίου ένας εκπληκτικός μισοπαγωμένος καταρράκτης, άγνωστος στο ευρύ κοινό.

T105 / Φυσικό περιβάλλον / Γρεβενά /

Βάλια Κίρνα και ανάβαση στην Γομάρα

Βάλια Κίρνα και ανάβαση στην Γομάρα

Στις ανατολικές μυστικές χαράδρες του Σμόλικα, μυστηριώδης και ανέγγιχτη από μαζικούς επισκέπτες, βρίσκεται η θρυλική "Κοιλάδα των Δαιμόνων", με το "Κρεμαστό Νερό", τον μεγαλύτερο καταρράκτη της Ελλάδας.

T105 / Φυσικό περιβάλλον / Χαλκιδική /

Καταρράκτες Βαρβάρας

Καταρράκτες Βαρβάρας

Το Στρατονικό δεν είναι ψηλό βουνό, μόλις ξεπερνάει τα 900 μ. Είναι όμως κατάφυτο, ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές  NATURA 2000 και κρύβει στα έγκατά του, κοντά στην Βαρβάρα, δύο θεαματικότατους καταρράκτες.

T105 / Φυσικό περιβάλλον /

Γυμνοβράγχια | Στον κόσμο του βυθού

Γυμνοβράγχια | Στον κόσμο του βυθού

Ο θαυμαστός κόσμος των γυμνοβράγχιων, των σαλιγκαριών της θάλασσας είναι από τους πρώτους οργανισμούς, που με την ποικιλομορφία σε χρώματα, μεγέθη και σχήματα, θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον ενός παρατηρητή της θαλάσσιας βιοποικιλότητας.

T104 / Φυσικό περιβάλλον / Χανιά /

Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης

Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης

Ένα από τα πιο ποικιλόμορφα, θεαματικά και - σχετικά - ευκολοδιάβατα φαράγγια των Χανίων, το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης καταλήγει στην παραλία της Σούγιας για μια απολαυστική βουτιά στα διαυγέστατα νερά.



 

ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΛΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (ΜΗ.Τ.Ε.): 0933Ε60000205901