T76 / Φυσικό περιβάλλον /

Oι πεταλούδες της Ελλάδας

Oι πεταλούδες της Ελλάδας
1765 έγχρωμες φωτογραφίες κοσμούν τις σελίδες του βιβλίου, απεικονίζοντας με τρόπο μοναδικό τις 235 πεταλούδες που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα...
T75 / Φυσικό περιβάλλον / ΗΠΕΙΡΟΣ /

Τα μπαλκόνια του Βίκου

Τα μπαλκόνια του Βίκου
Το συγκλονιστικότερο φαράγγι της Ελλάδας κι ένα από τα πιο μεγαλειώδη του κόσμου, ο Βίκος, μας αποκαλύπτει από τα θαυμαστά - γνωστά και άγνωστα - μπαλκόνια του εικόνες απαράμιλλης γοητείας και ωραιότητας.
T75 / Παράδοση / ΗΠΕΙΡΟΣ /

Zάλογγο και Αρχαία Κασσώπη

Zάλογγο και Αρχαία Κασσώπη
Δύο μνημεία του αρχαίου και του νεότερου Ελληνισμού, η Πολιτεία της Κασσώπης και ο Βράχος του Ζαλόγγου, ορθώνονται αντικριστά στα βουνά του Ζαλόγγου και γεμίζουν με εινική περηφάνεια τον επισκέπτη.
T75 / Περιήγηση / Βόρειο Αιγαίο /

Οινούσσες

Οινούσσες
Ασήμαντο μικρονήσι στις ανατολικές εσχατιές του Ελληνισμού μερικούς αιώνες πριν, μεταμορφώθηκαν πολύ γρήγορα χάρις στη ναυτοσύνη των κατοίκων τους οι Οινούσσες σε κέντρο ναυτιλίας με παγκόσμια ακτινοβολία.
 
T75 / Φυσικό περιβάλλον / Δωδεκάνησα /

Τα μονοπάτια της Πάτμου

Τα μονοπάτια της Πάτμου
Γνώστης βαθύς της Πάτμου ο Αντώνης Δήμας, μας ξεναγεί με κείμενο και φωτογραφίες στο "Νησί της Αποκάλυψης", δίνοντας έμφαση στα μονοπάτια και στις αθέατες ιδιαιτερότητες του νησιού.
T75 / Περιήγηση / Λακωνία /

Οδοιπορώντας στη Μέσα Μάνη

Οδοιπορώντας στη Μέσα Μάνη
Η Μάνη, αυτή η τόσο ιδιαίτερη γωνιά στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας, εξακολουθεί να μας εκπλήσει με τα αθέατα μονοπάτια, τους μικρούς άγνωστους οικισμούς και τους μοναχικούς ανθρώπους που κατοικούν σ΄αυτούς.
 
T75 / Περιήγηση / Βόρειο Αιγαίο /

Άγιος Ευστράτιος

Άγιος Ευστράτιος
Ο Κυριάκος Παπαγεωργίου με τον λόγο του και η Άννα Καλαϊτζή με την φωτογραφική της μηχανή μας αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της ακτογραμμής και της ενδοχώρας του Αη-Στράτη.
T74 / Περιήγηση / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /

Φάρος Κάβο Μαλέα

Φάρος Κάβο Μαλέα
Το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και η ευαισθησία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπλαση του ιστορικού Φάρου του Μαλέα και την εκ νέου εγκατάσταση των συμπαθών φαροφυλάκων.
 
T74 / Φυσικό περιβάλλον / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /

Όρος Ολίγυρτος

Όρος Ολίγυρτος
Μια συναρπαστική χειμωνιάτικη ανάβαση σ΄ένα υπέροχο βουνό, που δεσπόζει απέναντι από τις διάσημες κορυφές της Ζήρειας και του Χελμού και πάνω από την μυθική λίμνη της Στυμφαλίας.
T74 / Περιήγηση /

Λευκάδα: Περιηγήσεις στα Δυτικά

Λευκάδα: Περιηγήσεις στα Δυτικά
Δράγανο, μικρός ημιορεινός οικισμός στα δυτικά της Λευκάδας, με παραδοσιακά σπίτια, ωραίο φυσικό περιβάλλον και άμεση πρόσβαση στις διάσημες ακτές Πόρτο Κατσίκι, Γιαλό και Εγκρεμνούς.
 
T74 / Φυσικό περιβάλλον / Καστοριά /

Το Σπήλαιο του Δράκου

Το Σπήλαιο του Δράκου
Μετά από εκατομμύρια χρόνια τα νερά της Λίμνης της Καστοριάς εξακολουθούν να καλύπτουν μεγάλα τμήματα του Σπηλαίου του Δράκου και να δημιουργούν αντανακλάσεις σταλακτιτών και σταλαγμιτών.
T74 / Φυσικό περιβάλλον / ΚΡΗΤΗ /

Το Δάσος του Ρούβα

Το Δάσος του Ρούβα
Στο ΒΑ τμήμα του Ψηλορείτη, στην κοιλάδα του Ρούβα, αναπτύσσεται ένα μοναδικο δασικό οικοσύστημα από πρίνους και ενδημικά άνθη, σε συνδυασμό με καταφύγιο άγριας ζωής.
T74 / Μνημεία / Φθιώτιδα /

Oι Φθιώτιδες Θήβες

Oι Φθιώτιδες Θήβες
Κατά τη διάρκεια των εργασιών εκσκαφής ήρθαν στην επιφάνεια τεράστιες γρανιτόπλακες που αποτελούσαν τμήματα και θραύσματα από τις κερκίδες ενός αρχαίου ελληνικού θεάτρου, του οποίου την ταυτότητα η αρχαιολόγος και Προϊσταμένη της ΙΓ’ Εφορείας Ιστορικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων  κ. Βασιλική Αδρύμη  χρονολόγησε στον 4ο π.Χ. αιώνα.
T73 / Φυσικό περιβάλλον / ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ /

Όρος Όρβηλος

Όρος Όρβηλος
Στο βόρειο άκρο των νομών Δράμας και Σερρών ο Όρβηλος είναι βουνό απόμακρο και ελάχιστα γνωστό σε πεζοπόρους και ορειβάτες, φυσικό ορεινό σύνορο Ελλάδας και Βουλγαρίας.
T73 / Περιήγηση / Φωκίδα /

Παρνασσός

Παρνασσός
Τέλη Νοέμβρη στον Δήμο Παρνασσού δεν βλέπουμε χιόνι στις κορυφές αλλά ανακαλύπτουμε δασικές διαδρομές, φθινοπωρινά τοπία και αρχαιολογικούς χώρους απαράμιλλης ομορφιάς.
T73 / Φυσικό περιβάλλον / Πέλλα /

Λουτρά Πόζαρ

Λουτρά Πόζαρ
Στην πεδιάδα της Αλμωπίας, πολύ κοντά στους πρόποδες του Βόρα, υπάρχουν από την αρχαιότητα τα ιαματικά λουτρά Λουτρακίου, γνωστά με την τοπική ονομασία "Πόζαρ".
 

ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΛΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (ΜΗ.Τ.Ε.): 0933Ε60000205901